Štirje meseci smeha

V Kulturnem domu Gorica že 14 let poznajo recept za sprostitev gledalcev. To je komično gledališče Komigo oziroma istoimenski abonma, ki bo letošnjo pomlad v štirih mesecih ponudil osem predstav v slovenskem, italijanskem in furlanskem jeziku.

Nad  abonmajem  Komigo bdijo (z leve) Maša Braini, Igor Komel in Franko Korošec.  Foto: Kulturni Dom Gorica
Nad abonmajem Komigo bdijo (z leve) Maša Braini, Igor Komel in Franko Korošec.  Foto: Kulturni Dom Gorica

GORICA > “Že 14 let zapored pripravljamo abonma Komigo, komično gledališče. Občinstvo, ki je precej zahtevno, smo uspešno vzgojili in bomo to počeli še naprej,” je pred začetkom letošnjega komičnega abonmaja povedal predsednik Kulturnega doma Gorica Igor Komel.

Da je smeh najboljša terapija na svetu, se v Kulturnem domu Gorica zavedajo že nekaj časa, zato z že tradicionalnim izborom komičnih predstav vsako leto razveseljujejo približno dvesto abonentov. Komigo je po mnenju prirediteljev “rešitev za vašo sprostitev”, kakor se glasi njegov slogan. “To komično gledališče je paradni konj našega kulturnega doma. Ponaša se s svojevrstnim programom, ki ga lahko razumemo tudi kot festival. Obenem je njegova posebnost tudi, da povezuje slovenski in italijanski jezik ter kulturi obeh narodov,” je še dodal Komel.

Od marca do junija bo tako na sporedu osem predstav in glasbenih dogodkov v treh jezikih - slovenskem, italijanskem in furlanskem.

V prvi polovici marca bo čas za slovenski komediji Buh pomagej in Striptiz, konec meseca pa bodo 35. obletinico smrti pevca Elvisa Presleyja obeležili s koncertom skupine Sam's Fever iz Celovca v Avstriji in goriškega orkestra Big Band Nova. Kot pravijo prireditelji, je osrednji dogodek letošnjega abonmaja muzikal Mamma Mia!, ki bo ga bodo na odru goriškega kulturnega doma prvič uprizorili 6. aprila. V tem mesecu bo čas tudi za kabaret. Nastopil bo italijanski imitator Luca Virago, gostje večera pa bodo člani novomeške zasedbe Etno banda Poseben gušt. V glasbo bo odet tudi prvi majski dogodek. Prvič se namreč v Gorici obeta koncert otroškega pevskega zbora Navdih (Vdokhnoveniye Children Choir) iz Moskve. Večer čarovnije v italijanščini in furlanščini bo 22. maja, osmerico predstav pa bo 12. junija letos sklenila predstava Ti nori tenorji Šentjakobskega gledališča iz Ljubljane.

Poleg naštetih osmih abonmajskih dogodkov ponujajo v sklopu festivala Komigo 2017, ki ga prirejajo v sodelovanju z 19. glasbenim festivalom Across the border, tudi štiri izvenabonmajske predstave v februarju in marcu.

“Medtem ko Slovensko stalno gledališče Trst ponuja odrske uprizoritve klasičnih dramskih del, v goriškem kulturnem domu njihovo ponudbo dopolnjujemo s predstavami za sprostitev,” je sklenil Igor Komel.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano