Temni stolp razočaral

Navkljub dvema izvrstnima igralcema, Matthewu McConaugheyju in Idrisu Elbi, in literarni predlogi najbolj prodajanega ameriškega literarnega mojstra grozljivke Stephena Kinga, je filmska ekranizacija Temnega stolpa naletela na zelo mlačen odziv.

Idris Elba je svoj največji igralski pečat doselj pustil v britanski 
nadaljevanki Luther. Foto: Ilze Kitshoff
Idris Elba je svoj največji igralski pečat doselj pustil v britanski nadaljevanki Luther. Foto: Ilze Kitshoff

PRIMORSKA > Prav tako je bil porazen tudi kino izkupiček. Gre sicer za dokaj presenetljiv podatek, saj gre za eno najbolj težko pričakovanih literarnih adaptacij Stephena Kinga, ki pa je v preteklosti prestrašila marsikaterega režiserja in producenta zaradi svoje dolžine - obsega osem knjig. Kot kaže, si je režiser Nikolaj Arcel zadal prevelik zalogaj. Zgodba gre takole: Roland Deschain (Idris Elba, ki je nase najbolj opozoril z vlogo Lutherja v istoimenski britanski kriminalni nadaljevanki), zadnji član revolveraškega viteškega reda, je v večnem boju proti Walterju O'Dimu, znanem tudi z imenom Mož v črnem (Matthew McConaughey, ki je na primer blestel v Pravem detektivu), odločen, da mu prepreči uničenje Temnega stolpa, ki drži v ravnotežju ves naš univerzum.

V divaškem letnem kinu bodo v petek predvajali zgodnji film Alfonsa CuarónaJaz pa tebi mamo z odličnim Gaelom García Bernalom, na idrijskem Mestnem trgu bo v nedeljo na sporedu komedija Planet samskihMitje Okorna, v izolskem Arrigoniju pa bo drevi na sporedu drama Spomini na ljubezen. BP


Najbolj brano