Tudi mladi smo Izola

Izolsko koncertno prizorišče Hangar bar v soboto gosti prvega od predvidoma treh koncertnih večerov odlične alternativne glasbe.

Skupina Messerschmitt bo v soboto nastopila v Izoli.
Skupina Messerschmitt bo v soboto nastopila v Izoli. 

IZOLA > Prvi bodo na oder stopili ankaranski mladi fantje, ki igrajo punk rock in pop punk, imenujejo se Overused.

Sledil bo nastop reškega štiričlanskega rock benda The Black Room. Združili so se leta 2014, prvi album In This Town Lies a City so izdali marca 2016. Sledili so koncerti na najodmevnejših festivalih na Hrvaškem, med drugim na festivalu INmusic in Indirekt. Sredi leta 2017 so segrevali občinstvo kot predskupina znanih Wovenhand, trenutno pa ustvarjajo material za novo ploščo. Njihovo glasbo primerjajo z garage rockom s primesmi neo-psihadelije, noise popa, močan pa je tudi vpliv 80. in 90. let.

Nenazadnje pa v Izolo prihaja prava poslastica, primerna za glasbene sladokusce in tudi tiste, ki se glasbene gastronomije še učijo. Messerschmitt so bili v začetku devetdesetih let eden najbolj vznemirljivih jugoslovanskih bendov, vendar je vojna spremenila tudi njihovo glasbeno življenje, saj je skupina, kot mnogi takratni jugoslovanski umetniki, izgubila svoj trg. Medtem ko je album Foxxin iz leta 1990 pridobil že kultni status, je leta 1993 sledil Shake That Thing, nakar se je bend upokojil, pevec in kitarist Miro Kusačić pa je osnoval skupino Opyum. A leta 2003 so se Messerschmitt vrnili, izdali album Rockafe, za njim še Moonlight Starlight ter dve odlični kompilaciji. Danes so ob Kusačiću na odru še bobnar Saša Petković, basist Rusmin Obić in kitarist Bruno Legović.

Bend dokazuje, da je rock'n'roll v Istri še kako živ. Pevec in kitarist Miro Kusačić ima avtentično in resnično čutenje rock'n'roll glasbe in talent za izvajanje. Na koncertih podžiga ogenj in ga razplamti, ostali Messerschmitti pa mu neusmiljeno sledijo, dokler ogenj ne vzplamti v glasbene višave. AP


Najbolj brano