V sv. Ani bodo zazveneli kitarski zvoki

Društvo Kitarika v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper že četrto leto zapovrstjo prireja koncertni cikel Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra, ki bo 28., 29. in 30. junija 2017. Glavno prizorišče tudi letos ostaja samostan sv. Ane.

Društvo Kitarika v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper že 
četrto leto zapovrstjo prireja koncertni cikel Poletni kitarski 
večeri v starem mestnem jedru Kopra, ki bo 28., 29. in 30. 
junija 2017. Foto: Picasa
Društvo Kitarika v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper že četrto leto zapovrstjo prireja koncertni cikel Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra, ki bo 28., 29. in 30. junija 2017. Foto: Picasa

KOPER > Kitarske zvoke bodo predstavljali vrhunski glasbeniki v različnih zasedbah in raznolikih žanrih. Posebnost dogodka je v medgeneracijskem povezovanju, saj bodo med nastopajočimi tudi najmlajši, udeleženci Poletne kitarske ustvarjalnice, ki bo potekala vzporedno z dogodkom.

Prvi večer bo v galeriji samostana sv. Ane nastopila kitaristka Erica Poropat. Svoje odlično znanje kitare bo predstavila s pestrim klasičnim programom.

Naslednji dan v sv. Ani bo zaznamovan z avtorsko glasbo ustvarjalnega kitarista Luke Batista, čigar glavno vodilo je svobodna glasbena improvizacija. Kombinacija električne kitare in elektronike bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne poslušalce.

Tretji večer bodo v dvorani bližnjega Središča Rotunda na vrsti udeleženci Poletne kitarske ustvarjalnice - učenci glasbenih šol iz celotne Slovenije. Mladi kitaristi bodo pod mentorstvom priznanih domačih in tujih kitaristov poskrbeli za raznoliko glasbeno popotovanje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano