Van Dyk v Ambasadi

Živahna zabava se ljubiteljem elektronske glasbe obeta v soboto v Ambasadi Gavioli. Nastopil bo sloviti nemški DJ, z grammyjem okiteni Paul van Dyk.

Paul van Dyk je po lanskem padcu z odra uspešno okreval.
Paul van Dyk je po lanskem padcu z odra uspešno okreval.  

IZOLA > V Ambasadi Gavioli bo v soboto ob 23. uri zabavo v roke prijel 45-letni Paul van Dyk, ki velja za enega vodilnih didžejev in producentov tranca. Leta 2008 je za skladbo The Dark Knight prejel grammyja za filmsko glasbo, znan pa je tudi po angažiranem nasprotovanju ameriški invaziji v Afganistanu in vojni v Iraku, pomoči lačnim v Indiji, New Yorku in Berlinu ter denarnemu podpiranju mreže aktivistov, ki pomagajo berlinskim materam in njihovim otrokom.

Februarja lani je med nastopom na festivalu A State of Trance v Utrechtu na Nizozemskem padel z visokega odra in se hudo poškodoval, vendar se mu je uspelo izmazati in se vrniti pod žaromete.

“V zadnjih dvajsetih letih se je elektronska glasba spremenila iz majhne subkulture v največjo mladinsko kulturo na svetu in se tako ali drugače neprestano razvija. Karkoli vidim, vpliva na mojo glasbo, zato se tudi ta spreminja,” je za naš časopis dejal med nastopom v Ambasadi pred šestimi leti. Kako se je njegova glasba spremenila odtlej, bo mogoče preveriti v soboto.

Vstopnice so naprodaj po 25 evrov.

AG


Najbolj brano