• Predsedniški kandidat Andrej Šiško se je  vendarle odločil 
vztrajati pri kandidaturi in aktivnem sodelovanju v predvolilnem boju.
    Predsedniški kandidat Andrej Šiško se je vendarle odločil vztrajati pri kandidaturi in aktivnem sodelovanju v predvolilnem boju.
    Foto: Sta

Šiško bo vztrajal pri aktivni udeležbi v predvolilnem boju

petek, 6. oktober 2017, 14:21

Predsedniški kandidat Andrej Šiško, ki je kandidaturo vložil s podporo stranke Gibanje Zedinjena Slovenija in podpisov volilcev, se je danes vendarle odločil vztrajati pri kandidaturi in aktivnem sodelovanju v predvolilnem boju. K temu naj bi ga prepričali pozivi ljudi, potem ko je še dan prej resno razmišljal o odstopu od kandidature.

MARIBOR > Vzroke za svoje pomisleke o vztrajanju pri kandidaturi je Andrej Šiško predstavil na današnji novinarski konferenci, kjer je največ kritike letelo na medije in s tem povezanim po njegovem diskriminatornim obravnavanjem predsedniških kandidatov.

Predsedniške volitve so po njegovem mnenju nedemokratične in nesvobodne, na kar bi moral v prvi vrsti opozoriti aktualni predsednik in eden od kandidatov Borut Pahor, ki je narodu prisegel, da bo spoštoval pravni red, je dejal.

Namesto tega gre za nepravično predvolilno tekmo, ki je po njegovem očitno vodena s strani politične elite in stricev iz ozadja. Režimske kandidate naj bi v medijih izpostavljali dnevno že nekaj mesecev in pri tem javnosti vsiljevali, da sta glavna favorita le dva - Pahor in Marjan Šarec.

Šiška moti, da se ga v medijih v glavnem prikazuje kot nekdanjega zapornika, čeprav po zakonu velja za nekaznovanega. Tudi v zvezi z primerom, ki se mu očita, v njegovem taboru trdijo, da je šlo za politično montiran proces.

Medijem očita popolno blokado že v času, ko so zbirali podpise za njegovo kandidaturo, nekaterim pa tudi v času predvolilne kampanje, saj ga komercialni mediji, ki niso podvrženi zakonu, ne vabijo na soočenja.

“Zaradi takega stanja sem resno razmišljal, da bi odstopil. A zaradi odziva ljudi sem se odločil, da ne bi bilo prav. Čeprav se ne strinjam s tem, sem dolžan ostati v kampanji zaradi tistih, ki so me podprli in bi drugače razočaral njih, s tem pa bi zamrlo tudi njihovo upanje,” je dejal Šiško, ki se namerava ukvarjati predvsem s kampanjo na družbenih omrežjih, kjer jih ne more nihče cenzurirati.

Kljub razmišljanju o odstopu od kandidature formalne možnosti za to nima. Zakon o volitvah namreč določa, da bi lahko soglasje h kandidaturi umaknil najpozneje 20 dni pred volitvami, ta rok pa se iztekel v ponedeljek. Kandidat bi se sicer lahko odločil, da ne bo sodeloval v volilni kampanji, kljub temu pa bi bilo na volitvah 22. oktobra njegovo ime še vedno zapisano na volilnem lističu.

STA


Povej naprej: