Za narodno državo!

Tudi nekdanji ajdovski župan in poslanec v DZ Marjan Poljšak vstopa na politično prizorišče z zbiranjem podpisov za podporo kandidaturi za predsednika države. Podpirajo ga v njegovi Narodni stranki dela in v Stranki enakopravnih dežel.

Marjan Poljšak Foto: Alenka Tratnik
Marjan Poljšak Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > “Nisem domišljav in ne potrebujem predsedniškega naziva. Jaz se čisto dobro počutim v običajnem življenju. V predsedniško bitko bi rad vstopil, ker vidim potrebo, da nastopi nekdo, ki pravi, da je treba prevzeti oblast. 3. člen ustave govori o tem, da ima oblast ljudstvo. Nima je. Torej mora priti predsednik, ki mu bo ljudstvo dalo oblast, zato da bo začel stvari peljati v pravo smer,” je med zbiranjem podpisov podpore h kandidaturi v Ajdovščini napovedal Marjan Poljšak. Če mu bo uspelo zbrati 3000 podpisov, verjame, da se lahko v bitki za predsedniški položaj zgodi tudi čudež.

Poljšak se v akcijo podaja z geslom Za narodno državo! Ta država bo po njegovem omogočila tudi socialno državo. “Prihodnosti Slovenije pa ne moremo graditi, če prej ne razčistimo padalcev v partiji in Udbi, ki so ju uničili in so uničili tudi socializem, kolaboracije slovenskih politikov z mrežami kapitalističnega imperializma, vnovične uvedbe izkoriščevalskega kapitalizma, kraj in plenjenja družbene in državne lastnine in denarja, ukradenih milijard v davčnih oazah in jugo-evropskih bankah in sabotaž z zadolževanjem pri imperialistih,” pravi Poljšak. AT


Najbolj brano