Denarnice niso bile usnjene

Italijanska finančna straža je razkrila trgovino z izdelki iz ponarejenega usnja, uvoženimi iz Kitajske, ki so jih prek koprskega pristanišča dostavljali v nekaj italijanskih trgovin in jih prodajali z oznako “pravo usnje”. Ovadili so pet oseb in zasegli 7000 izdelkov, poroča Il Piccolo.

Tovor je vseboval   3600 moških denarnic in   3000 obeskov za 
ključe,  z oznako “pravo usnje”. Foto: Il Piccolo/Guardia Di Finanza
Tovor je vseboval 3600 moških denarnic in 3000 obeskov za ključe, z oznako “pravo usnje”. Foto: Il Piccolo/Guardia Di Finanza

GORICA > V Gorici so ustavili vozilo iz Češke, v katerem so prevažali izdelke družbe s sedežem na Kitajskem, s podružnico v Pragi. Nizka cena tovora je bila uslužbencem finančne straže nekoliko sumljiva, zato so se odločili za preiskavo. Ugotovili so, da je blago prišlo v koprsko pristanišče, namenjeno pa je bilo na območje Milana in Firenc. Tovor je vseboval 3600 moških denarnic in 3000 obeskov za ključe, z oznako “pravo usnje”. Uslužbenci finančne straže so posumili, da gre za umeten material, kar je potrdila tudi nadaljnja analiza izdelkov. Nadaljnji postopki so še pokazali, v katerih trgovinah so bili omenjeni izdelki namenjeni za prodajo, poroča Il Piccolo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano