Hrvaško Istro prizadelo močno neurje

Neurje, ki je ob močnem grmenju in vetru ter obilnih padavinah danes v jutranjih urah zajelo hrvaško Istro, je ponekod podiralo drevesa, o škodi pa so doslej poročali iz osrednjega dela polotoka, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Neurje se je že preselilo južneje in prizadelo Šibenik.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PULJ > Po podatkih vremenskega portala Istramet je veter dopoldne pihal do 80 kilometrov na uro, najbolj močan pa je bil v Pulju in Vodnjanu. V kratkem času je padlo skoraj 100 milimetrov dežja na kvadratni meter. V Rabcu je močan dež povzročil hudournike, blato pa je prekrilo tudi Plominski zaliv.

V Pulju je padlo skoraj 40 milimetrov dežja, kar je toliko kot v celotni polovici oktobra. Narasle vode, ki so se zlivale iz kanalizacije, so odnašale listje in prst, a so razmere že pod nadzorom, saj je mestna komunala hitro ukrepala.

Po 11. uri se je vreme postopno umirjalo, neurje pa se je premaknilo na območje Kvarnerja in naprej proti jugovzhodu. Tako je v Šibeniku v zgodnjih popoldanskih urah na nekaterih cestah prišlo do pravega potopa. Poplavljen je del središča mesta, poroča Jutarnji list.

STA


Najbolj brano