Ježki so se vrnili v morje, ribiči ostali brez barke

Kljub strogi prepovedi nabiranja morskih ježkov je tržaška obalna straža v ponedeljek pri Sesljanu zasačila štiri ribiče, ki so počeli prav to. Po končanem postopku so približno 268 kilogramov morskih ježkov vrnili v morje.

Tržaška obalna straža je rešila skoraj 270 kilogramov morskih 
ježkov, ki jih je v tem času prepovedano nabirati.
Tržaška obalna straža je rešila skoraj 270 kilogramov morskih ježkov, ki jih je v tem času prepovedano nabirati. 

SESLJAN > Med 1. majem in 30. junijem v Tržaškem zalivu velja stroga prepoved nabiranja morskih ježkov, ki se v tem času razmnožujejo, pri sladokuscih pa veljajo za specialiteto. Vendar se četverica ribičev, po rodu s Sicilije, za prepoved ni zmenila in je v bližini sesljanskega pristanišča ježke nabirala na veliko. Pri tem so ribiči uporabljali tudi potapljaško opremo.

Na njihovo smolo jih je zasačila tržaška obalna straža, katero so o prepovedanem dogajanju obvestili nekateri prebivalci. Ribičem so zasegli približno 268 kilogramov ježkov, poleg tega pa še barko in opremo. Ribiči so si prislužili še zelo zasoljene kazni: vsak po 4000 evrov.

Morski ježki pa so se, potem ko so jih za nekaj časa spravili na varno v hladilnico, vrnili v svoje življenjsko okolje. Pregledal jih je namreč veterinar in ugotovil, da so živi, zato so jih spustili v morje na širšem območju med sesljanskim pristaniščem in miramarskim morskim rezervatom. SK


Najbolj brano