Katero žival je videl sprehajalec v Krminu?

Strah v Krminu. Tako je tržaški Il Piccolo naslovil spletni zapis o nenavadnem srečanju sprehajalca v okolici Krmina v Goriški pokrajini z živaljo, ki je po njegovem pričanju še najbolj spominjala na črno pumo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

KRMIN > V torek popoldan je bil prebivalec Krmina na sprehodu s psom, ko je pes nenadoma začel lajati in lastnika opozarjal, da se za njegovim hrbtom nekaj dogaja. Moški se je obrnil in ostal odprtih ust, poroča Il Piccolo. “Zagledal sem žival, ki se je premikala kot mačka, težka je bila najmanj 20 kilogramov, popolnoma črna je bila s svetlečo dlako, nekaj med pumo in mačko,” je svoje videnje opisal sprehajalec.

Ko je pes začel lajati, se je žival splašila in zbežala v gozd. Moški je še dodal, da je imela približno pol metra dolg rep. Vest o srečanju z veliko črno mačko se je hitro razširila po mestu in sprožila niz komentarjev na socialnih omrežjih. Nekdo je omenil, da je podobno žival v okolici Krmina opazili že pred nekaj leti.

Regijski gozdni čuvaji so zatrdili, da se bodo odpravili na območje torkovega srečanja in preverili morebitno prisotnost velike mačke. Ker je sprehajalec ni utegnil fotografirati ali posneti, težko ugibajo, za kakšno žival bi lahko šlo. Dodajajo pa, da včasih vznemirjenje pri človeku lahko ponagaja čutilom. Lahko da se je sprehajalcu zaradi presenečenja le zdelo, da je videl mačjo zver, v resnici pa je šlo za kakšno bolj običajno žival.

Spletno uredništvo


Najbolj brano