Kostić kupil tudi luksuzno hotelsko naselje pri Savudriji

Podjetje Istrian hotels, ki je v lasti holdinga MK skupina srbskega poslovneža Miodraga Kostića, je kupilo luksuzno hotelsko naselje Skiper Resort pri Savudriji. Koliko so avstrijskima družbama Heta in Heta Beteiligungen odšteli za naselje, v katerem je med drugim hotel Kempinski Adriatic s petimi zvezdicami, niso razkrili.

Podjetje Istrian hotels, ki je v lasti holdinga MK skupina 
srbskega poslovneža Miodraga Kostića, je kupilo luksuzno 
hotelsko naselje Skiper Resort pri Savudriji. Foto: MK Group
Podjetje Istrian hotels, ki je v lasti holdinga MK skupina srbskega poslovneža Miodraga Kostića, je kupilo luksuzno hotelsko naselje Skiper Resort pri Savudriji. Foto: MK Group

SAVUDRIJA > MK skupina je od dosedanjih avstrijskih investitorjev kupila celoten lastniški delež v Skiper Resort, ki stoji v kraju Alberi nedaleč od Savudrije. Poleg hotela Kempinski Adriatic je kupila tudi več vil in apartmajev ter eno redkih golf igrišč z 18 luknjami na Hrvaškem. Del družbe Istrian Hotels je od ponedeljka, so sporočili kupci.

"Istrian Hotels so bili najboljši ponudnik na mednarodnem razpisu za nakup luksuznega istrskega kompleksa. Na ta način MK skupina nadaljuje z naložbami v regijo in njeno infrastrukturo z namenom nadaljnje popularizacije regije v interesu turizma Istre in vseh investitorjev v regiji," so v sporočilu za javnost zapisali v srbski družbi, ki je v lasti podjetnika Miodraga Kostića.

Napovedali so, da bodo z nakupom Skiper Resorta še dodatno povečali raven hotelskih in gostinskih storitev. Po prevzemu Skiper Resorta se bo MK skupina približala svojemu načrtu oblikovanja močne regionalne hotelske družbe, so dodali.

MK skupina ima v lasti tudi hotel Kempinski Palace v Portorožu ter še šest hotelov s štirimi oziroma petimi zvezdicami v Srbiji in Črni gori. Je tudi 30-odstotna lastnica Aerodroma Portorož.

V začetku prihodnjega leta namerava odpreti tudi prvi hotel Sheraton v Srbiji, potem ko je pred kratkim začela sodelovati s to prestižno mednarodno hotelsko verigo. Dejavnost MK skupine pa sega tudi na področje kmetijstva in bančništva.

STA


Najbolj brano