Kovčka ni hotel nihče

Tržaški mejni policisti so v minulih dneh med pregledom dve avtobusov prijeli Srba in Bolgarko; prvega zato, ker sploh ne bi smel biti v Italiji, za drugo pa je bil razpisan zaporni nalog. Poleg tega so našli kovček z dvema kilogramoma konoplje. Nobeden od potnikov ni priznal, da bi bil kovček njegov.

Ovoja konoplje na koncu ni hotel nihče.
Ovoja konoplje na koncu ni hotel nihče. 

FERNETIČI > Tržaški mejni policisti so pred dnevi na Fernetičih v poznih večernih urah ustavili avtobus s slovaško registracijo, ki je vozil na relaciji Benetke-Dunaj. Pregledali so prtljažni prostor in prtljago potnikov, lastnik kovčka srednje velikosti pa se ni oglasil. Odprli so ga in med oblačili našli zavoj, v katerem je bilo več kot dva kilograma konoplje.

So pa nato temeljito preverili potnike in ugotovili, da je na avtobusu tudi 60-letni srbski državljan, ki ga je tržaški prefekt v preteklosti že izgnal iz države, posebnega dovoljenja za ponoven vstop v Italijo pa ni imel. Aretirali so ga in odpeljali v zapor.

Enaka usoda je doletela tudi 27-letno Bolgarko, ki pa je z bolgarskim avtobusom, namenjenim v Španijo, vstopala v Italijo. Med pregledom dokumentov potnikov so namreč tržaški mejni policisti ugotovili, da je sodišče iz Pesara za Bolgarko razpisalo zaporni nalog. Zaradi velikih tatvin v različnih italijanskih mestih je bila namreč obsojena na leto in sedem mesecev zapora, vendar se je izmaknila roki pravice. Do tega tedna, ko je tvegala vstop v Italijo in končala v tržaškem zaporu. SK


Najbolj brano