Lastnik prepoznal enega od mrtvih psov

Na cesti Vodnjan-Fažana v bližini ilegalnega odlagališča zelenega odpada je v nedeljo popoldne kolesarka naletela na grozljiv prizor - devet pasjih trupel, je poročal časnik Glas Istre. Njihovi novinarji so sedaj prišli do lastnika enega od tragično preminulih psov.

Na cesti Vodnjan-Fažana v bližini ilegalnega odlagališča 
zelenega odpada je v nedeljo popoldne kolesarka naletela na 
devet pasjih trupel. Foto: Vir: Glas Istre
Na cesti Vodnjan-Fažana v bližini ilegalnega odlagališča zelenega odpada je v nedeljo popoldne kolesarka naletela na devet pasjih trupel. Foto: Vir: Glas Istre

PULJ > “Ne morem verjeti, to je moj pes,” je dejal eden od bratov iz Valbandona, ki sta prepoznala enega od devetih psov, ki so jih v nedeljo našli mrtve.

Brata Andrej in Patrik iz Valbandona sta v torek zjutraj na puljski veterinarski postaji, kjer je zabojnik z mrtvimi živalmi, prepoznala svojega psa, ki sta ga videla na fotografijah časnika.

“Ko sem v časopisu prebral novico, sem imel slab občutek, rekel sem bratu, gotovo je naš pes, a mi ni verjel. Zato sva šla na veterinarsko postajo v Pulj, se pogovorila z veterinarji in inšpektorico, nato so me poslali na prepoznavanje. In sedaj, ko smo ga videli, vem, da je to moj pes, moj pudelj. Imenoval se je Arčibald, imel je 17 let in v četrtek smo ga peljali na uspavanje k veterinarju,” je povedal za Glas Istre.

Veterinarski strokovnjak, ki so ga novinarji časnika vprašali za mnenje o dogodku, pravi, da gre za dvoje vprašanj. Eno je vprašanje, zakaj so bili psi evtanazirani, oziroma ali so bili vsi avtanazirani iz zakonsko dopustnih razlogov.

“Po zakonu se lahko evtanazira samo bolno žival, ki se ji ne more pomagati in ki trpi hude bolečine, ali žival, ki je zelo stara,” je povedal in dodal, da je prepovedana evtanazija zdravih živali, zato mora policija najprej potrditi, zakaj so bile usmrčene. V kolikor ni bilo utemeljenega razloga za evtanazijo, tedaj je po zakonu predvidena globa za prekršek v višini od 10.000 do 30.000 kun, oziroma se ugotavlja kazenska odgovornost, fizična oseba pa lahko gre za leto dni v zapor, poroča Glas Istre.

Preberite še: Kolesarka naletela na grozljiv prizor

Spletno uredništvo


Najbolj brano