• Danes popoldne se je neurje najbolj razbesnelo nad Furlanijo.
    Danes popoldne se je neurje najbolj razbesnelo nad Furlanijo.
    Foto: Vir: Il Piccolo

Neurje se je najbolj razbesnelo nad Furlanijo (video+foto)

četrtek, 10. avgust 2017, 19:48

Danes popoldne se je neurje najbolj razbesnelo nad Furlanijo.

TRST > Samo na Videmskem so gasilci do večera opravili sto posegov, največ dela so imeli z odkritimi strehami in z drevesi, ki so padla na cestišča, poroča Primorski dnevnik. Silovit veter z zračnimi vrtinci se je znesel nad Vidmom.

Friuli (Italia) in questo momento #nature #thunderstorm #temporale #rain #italiangirl #italianboy #udine #friuli

A post shared by Vale (@vale.gallery.photo) on

O ujmi poročajo tudi s furlanskih občin Buttrio in Pagnacco, kjer so sunki vetra odkrili streho nekega industrijskega obrata. Veliko dela so gasilci imeli tudi v Pordenonu in okolici. O precejšnji škodi poročajo s kraja San Vito al Tagliamento na meji z Venetom, ter v Zoppoli in v Sestu al Reghena. V Spilimbergu je veter uničil montažne hišice, ki so jih postavili za bližnje velikošmarno praznovanje. Vreme ni prizaneslo niti zahodnemu delu goriške pokrajine. Najhujše je bilo v Gradežu in Štarancanu, kjer je veter ruval drevesa, medtem ko so v Pierisu doživeli električni mrk, še dodaja Primorski dnevnik.

#grado isola del sole

A post shared by Marco Baroglio (@marco_baroglio) on

Tudi hrvaško Istro je pozno popoldan zajelo neurje z močnim vetrom. Največ težav je povzročilo na morju, po navedbah očividcev je nastala škoda na plovilih, piše istrski meteorološki portal Istramet. Na kopnem, med drugim v Pulju, je močan veter podiral drevesa. Hrvaško Istro je pozno popoldan zajelo neurje z močnim vetrom. Največ težav je povzročilo na morju, po navedbah očividcev je nastala škoda na plovilih, piše istrski meteorološki portal Istramet. Na kopnem, med drugim v Pulju, je močan veter podiral drevesa.

Spletno uredništvo


Povej naprej:

 

Mnenja