• Fotografija je simbolična.
    Fotografija je simbolična.
    Foto: Sta

Območje Kvarnerja so vso noč tresli potresi

sreda, 9. avgust 2017, 09:28

Območje hrvaškega Kvarnerja so vso noč tresli potresni sunki. Po podatkih Evropsko-sredozemskega seizmološkega centra je po potresu z magnitudo 3,7, ki je območje Reke v torek stresel okoli 22.40, območje prizadelo še nekaj šibkejših potresnih sunkov, poroča hrvaški portal index.hr. Danes ob 13.37 je bil še en popotresni sunek z magnitudo 3,5. Zadnji potresni sunek so čutili v vsem Kvarnerju.

REKA > Kako uro kasneje so seizmologi namerili potres z magnitudo 3,3, danes zjutraj okoli 4. ure pa še z magnitudo 2,9, ki je imelo žarišče pri kraju Selce. Okoli 6.30 pa so jugovzhodno od Crikvenice zabeležili še potres z magnitudo 2,2.

Kot navaja portal, so prebivalci in turisti, med katerimi je tudi veliko Slovencev, zaradi potresov zaskrbljeni, zato nekateri niso mogli spati vso noč ali pa so noč preživeli v avtomobilih.

Ena od bralk je tako iz Klimna sporočila, da so se tla tresla skoraj vsake pol ure in da se zato boji zaspati ter da so turisti zmedeni in preplašeni. Z otoka Krk so prav tako sporočili, da so se tla tresla vso noč.

Potresi naj bi po navedbah prič povzročil tudi manjšo gmotno škodo.

STA


Povej naprej: