Starejši avti ne smejo več v center mesta

Od torka po nekaterih ulicah v ožjem središču Gorice med 16. in 20. uro velja omejitev prometa za starejše avtomobile. V prvih dneh mestni redarji voznike zgolj opozarjajo. Omejitev velja do 27. februarja.

Na prepoved prometa za starejša vozila opozarjajo tudi 
table.  Foto: Pierluigi Bumbaca
Na prepoved prometa za starejša vozila opozarjajo tudi table.  Foto: Pierluigi Bumbaca

GORICA > V sosednji Furlaniji-Julijski krajini so se zaradi težav z onesnaženostjo zraka odločili, da bodo pozimi začasno omejevali promet za starejša vozila, ki spadajo v emisijske razrede od Euro 0 do Euro 3, in motorna kolesa v emisijskih razredih od Euro 0 do Euro 2. Za ostala vozila v višjih emisijskih razredih prepoved ne velja.

V Gorici je prepoved začela veljati v torek in bo trajala do 27. februarja, in sicer med 16. in 20. uro. Ne velja sicer za celoten center mesta, pač pa samo za ulice Oberdan, Boccaccio, Morelli, Crispi, Dante in po delu ulice Petrarca do trga Battisti. Glede na to, da gre za zelo omejeno in relativno majhno območje, vse skupaj nekaj sto metrov ulic, večjih težav tudi za voznike, ki prihajajo s te strani meje, ne bi smelo biti, saj se da z avtomobil parkirati v bližini in se nato po opravkih odpraviti peš. Omenjeno območje nadzirajo mestni redarji, ki za zdaj voznike zgolj opozarjajo in jih seznanjajo z novostjo. Sčasoma pa bodo začeli kršiteljem deliti tudi globe. MM


Najbolj brano