Titov cadillac ponovno v pogonu

Atraktivni “cadillac eldorado”, nekdaj prestižno prevozno sredstvo predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, se je znašel na ogled vsem obiskovalcem Fažane. Vozil ga je Tito sam, vsem ljubiteljem starodobnih vozil pa se ponuja možnost, da ga preizkusijo.

V Fažani je Titovo vozilo pritegnilo poglede številnih mimoidočih. Foto: Glasistre.Hr
V Fažani je Titovo vozilo pritegnilo poglede številnih mimoidočih. Foto: Glasistre.Hr

FAŽANA > Tako kot se je dogajalo še v starih časih skupne države, je Titov cadillac tudi tokrat privabil množico ljudi. Mimoidoči so ga pred dnevi občudovali na fažanski rivieri, kjer je po poročanju Glasa Istre čakal na prevoz “domov” v Brione. Zavidljiva ameriška kreacija iz 50. let je imela nekaj težav z motorjem in zavornim sistemom, zato je v hrvaškem Zagorju v preteklem letu zanj skrbel zaljubljenec v starejša vozila, sicer predsednik hrvaške oldtimer zveze Antun Presečki.

Po servisu se je Titov avtomobil sončil ob hrvaški obali. Veliko število turistov je poziralo in se fotografiralo ob nadvse zanimivem vozilu. A ne za dolgo. Cadillac se je vrnil na Brione in je danes eden od eksponatov izložbe “Tito na Brionih” v Nacionalnem parku. Vseeno pa ljubitelji starih vozil ne bodo prikrajšani za vožnjo z njim. A le tisti z debelimi denarnicami. Za eno uro bodo lahko vsi postali Tito, a za to bodo morali seči globoko v žep, saj ura vožnje po otoku s cadillacom stane okrog 670 evrov.

ARMIN SEJARIĆ


Najbolj brano