Za 42-letnika usoden pik sršena?

Tržaško in goriško javnost je pretresla tragedija. V petek zvečer je na domačem dvorišču v Ronkah 42-letnega moškega pičila žuželka, najverjetneje sršen. Pik je bil usoden, saj mu zdravstveno osebje zaradi izredno močne alergijske reakcije ni moglo pomagati. Za seboj je pustil ženo in dva otroka.

Za 42-letnika naj bi bl usoden pik sršena. Foto: /
Za 42-letnika naj bi bl usoden pik sršena. Foto: /

RONKE > Rešilno službo 118, ki je na prizorišče prišla okrog 21.30, je poklicala žena. Reševalci so takoj ugotovili, da gre za resno preobčutljivostno reakcijo - anafilaksijo - in so moškemu skušali pomagati s kisikom, adrenalinom in drugimi zdravili, ki pa niso zalegla, poroča Primorski dnevnik. Težave pri dihanju so bile čedalje hujše, kmalu zatem je nastopil srčni zastoj. Zdravniško osebje ga je skušalo dalj časa oživljati, a ni reagiral. Zato so ga naložili na reševalno vozilo in oddrveli v smeri Tržiča, ko pa so prišli do bolnišnice San Polo, je bil moški že mrtev, dodaja časnik.

42-letnik je bil po rodu iz Sicilije in je bil uslužbenec družbe za upravljanje železnic RFI, kjer je delal že dvajset let.

Spletno uredništvo


Najbolj brano