Pri sosedih
ponedeljek, 22. maj 2017

V turškem tovornjaku 50 prebežnikov

V tržaškem pristanišču so včeraj zgodaj popoldne odkrili približno 50 prebežnikov, ki so se tja pripeljali s turškim trajektom, skriti v tovornjaku.

Pri sosedih
četrtek, 18. maj 2017

Luksuzne jahte privlačijo poglede

V Tržaškem zalivu se je pričela sezona luksuznih jaht. Poglede je pritegovala enajsta največja jahta na svetu Ocean Victory, ki je dolga kar 140 metrov.

Pri sosedih
sreda, 17. maj 2017

Krovni organizaciji Slovencev v Italiji prosita Pahorja za posredovanje

Predsednika krovnih organizaciji Slovencev v Italiji, Slovenske kulturne in gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij, Rudi Pavšič in Walter Bandelj, sta glede novega italijanskega volilnega zakona ...

Pri sosedih
sreda, 17. maj 2017

3000 evrov kazni za mladoletna grafitarja

Mladoletna Tržačana, ki so ju nedavno zalotili pri risanju grafitov po stenah skladišča v starem tržaškem pristanišču, bo ustvarjalni podvig zelo drago stal.

Pri sosedih
sreda, 17. maj 2017

Heroin in kokain v sendviču

Pri 40-letnemu moškemu v Trstu so policisti našli 12 gramov heroina in dva grama kokaina, ki jih je skril v sendvič, poroča Il Piccolo.

Pri sosedih
ponedeljek, 15. maj 2017

Paola Turci in Ermal Meta bosta ogrela tržaško poletje

Kantavtor Ermal Meta in kantavtorka Paola Turci bosta osrednja glasbenika, ki bosta nastopila na tržaškem Velikem trgu. Prvi bo v Trstu nastopil 9. julija, Turcijeva pa 19. julija.

Pri sosedih
nedelja, 14. maj 2017

Lipicanci počastili 300-letnico svoje cesarice

300. obletnico rojstva habsburške cesarice Marije Terezije so na slovesnosti na Velikem trgu v Trstu počastili tudi “cesarski” beli lipicanci iz Kobilarne Lipica.

Pri sosedih
sobota, 13. maj 2017

Terezijanski Trst je kot New York

Cesarica habsburške monarhije Marija Terezija, ki se je rodila 13. maja 1717, je v 40 letih vladanja tudi pri Slovencih pustila globoke sledi. V Trstu, ki se je po njeni zaslugi gospodarsko razcvetel, ...

Pri sosedih
petek, 12. maj 2017

Spomini na tržaška kopališča

Danes ob 19. uri bodo v Slovenskem kulturnem društvu Barkovlje odprli razstavo Smo vzeli kar en šugaman in tekli čez cesto - spomini na tržaška kopališča.

Pri sosedih
petek, 12. maj 2017

Devinski grad ima novega lastnika

Grof Carlo della Torre e Tasso ni več lastnik znamenitega Devinskega gradu. Za deset milijonov evrov ga je nedavno prodal družbi Tybein S.A. s sedežem v Luksemburgu, poroča Primorski dnevnik. ...