Zadnjo regato sta zaključili prvi

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske igre v Riu de Janeiru v razredu 470 končali z zmago v regati za medalje, kar jima je na koncu prineslo končno šesto mesto. Olimpijsko zlato sta osvojili Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

Tina Mrak in Veronika Macarol Foto: Stanko Gruden/Sta
Tina Mrak in Veronika Macarol Foto: Stanko Gruden/Sta

RIO DE JANEIRO > Srebro sta si prijadrali branilki londonskega naslova iz Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie, bron pa Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

Regata za medalje bi morala biti v sredo, vendar so jo zaradi brezvetrja prestavili. Ko sta v torek Slovenki prišli v cilj desete regate, sta držali tretje mesto, vendar sta nekaj ur kasneje padli na sedmo. Razlog je bila pritožba japonske posadke, Slovenki pa sta ostali le s teoretičnimi možnosti za kolajno. V zaključnem dejanju razreda 470 sta pokazali, da sodita med najboljše na svetu, saj sta premagali vse tekmice.

“Dokazali sva, da spadava v vrh in da sva neupravičeno ob kolajno. Jasno je, da je grenak priokus še večji, a ne moreva nič, kolajne so podeljene. Vedeli sva, da realnih možnosti ni, naredili vse, da izkoristiva tiste teoretične možnosti. Tvegali sva, držali sva se leve strani, kot sva se dogovorili, storili svoje, a preostali rezultati se nama niso izšli. Jasno je, da sva razočarani, sem sva prišli po kolajno, nisva je osvojili, toda to ne bo vplivalo na najini karieri, o kateri se bova pogovorili doma,” ni bila najboljše volje Tina Mrak, ki je sicer na torkove dogodke že pozabila, jasno pa je, da Japonki, ki sta zakrivili diskvalifikacijo, njuni prijateljici ne bosta: “Ne bova jih ravno utopili v morju, je pa za naju zadoščenje, da nista osvojili kolajne.”

STA


Najbolj brano