Žbogar med kandidati za komisijo športnikov pri Mednarodnem olimpijskem komiteju

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v razredu finn osvojil srebrno medaljo, je med kandidati za člana jadralcev v komisiji športnikov pri Mednarodnemu olimpijskemu komiteju. Glasovanje se bo sklenilo 22. avgusta. Izolan se bo predvidoma v domovino vrnil v soboto.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je na olimpijskih igrah v 
Riu de Janeiru v razredu finn osvojil srebrno medaljo, je med 
kandidati za člana jadralcev v komisiji športnikov pri Mednarodnemu olimpijskemu komiteju.  Foto: Stanko Gruden/Sta
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v razredu finn osvojil srebrno medaljo, je med kandidati za člana jadralcev v komisiji športnikov pri Mednarodnemu olimpijskemu komiteju.  Foto: Stanko Gruden/Sta

RIO DE JANEIRO > Štiridesetletni Žbogar, ki je nosil slovensko zastavo na slovesnosti ob odprtju prvih olimpijskih iger v Južni Ameriki, je v Riu poskrbel za še četrto slovensko kolajno, po zlatu Tine Trstenjak, srebru Petra Kauzerja in bronu Ane Velenšek. Izolan ima vsega skupaj tri olimpijske kolajne v svoji zbirki, dve je osvojil v razredu laser; drugi je bil v Pekingu 2008, tretji pa v Atenah 2004, v Riu pa je dobil še prvo v razredu finn.

Predstavnike v komisiji športnikov bodo udeleženci iger izbrali sami med sabo. "Z mojih petih olimpijskih nastopov v razredih laser in finn sem zelo veliko odnesel in se veliko naučil, zdaj pa želim vse to znanje in izkušnje predati naprej ter pomagati k temu, da bo šport še boljši in da bo še bolje deloval tudi za nas jadralce, zlasti z vidika naše prihodnosti v jadranju ter v času po koncu jadralske tekmovalne poti. Komisija športnikov je odlična priložnost, da se še bolj sliši naš glas," je dejal Žbogar.

STA


Najbolj brano