Danes bo sončno, v petek ponovno dež

Danes bo sončno, zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. V severovzhodnih krajih bo že dopoldne zapihal jugozahodnik, drugod pa popoldne, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Na severnem Primorskem in ponekod na Notranjskem se bodo začeli nabirati oblaki. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 stopinj Celzija. Jutri bo v vzhodni Sloveniji povečini sončno. Drugod bo spremenljivo, na Primorskem in Notranjskem pa pretežno oblačno in predvsem tam bo občasno rahlo deževalo, proti večeru pa tudi ponekod na Gorenjskem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 17 do 22, ob morju ter v vzhodnih krajih od 23 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na petek se bo dež okrepil in razširil na vso Slovenijo. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. V petek dopoldne bo dež od severa prehodno ponehal, zvečer pa bo od jugozahoda spet začelo deževati. Hladneje bo. Burja na Primorskem bo postopno ponehala. V soboto bo oblačno. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo, možne bodo tudi posamezne nevihte. Sredi dneva ali popoldne bo občasno deževalo tudi v vzhodnih krajih.

Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo, severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa obsežen ciklon. Nova frontalna motnja se pomika čez Francijo in Beneluks proti vzhodu. Nad naše kraje bo čez dan začel v nižjih zračnih plasteh dotekati toplejši in spet bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajne oblačnost povečala. Jutri bo večinoma oblačno. Čez dan bo večinoma deževalo v krajih južno od nas, zvečer pa bo dež od jugozahoda postopno zajel sosednje pokrajine Italije in Istro ter Kvarner, v noči na soboto pa še predvsem avstrijsko Koroško. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.

Biovreme: Vreme danes sprva ne bo povzročalo težav. Pri najbolj občutljivih se bodo popoldne ali proti večeru začele pojavljati z vremenom povezane težave. Spanje v noči na četrtek bo moteno.

STA


Najbolj brano