Hud naliv nad prestolnico povzročil nekaj preglavic

V zgodnjih popoldanskih urah se je nad območjem Ljubljane razbesnel hud naliv, ki je zaradi odvečne meteorne vode povzročil kar nekaj preglavic. Krajevne padavine pa se bodo po napovedih agencije za okolje krepile in postopno širile proti vzhodu. Zvečer bodo nastajale močnejše nevihte, ponoči pa bodo krajevna neurja spremljali močnejši sunki vetra.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V Ljubljani je zaradi močnega naliva na Zadobrovški cesti poplavljen podvoz pod železniško progo, poroča spletna stran uprave za zaščito in reševanje. Zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod pa na območju prestolnice nastajajo poplave ob vodotokih.

Tudi na območju Brezovice pri naselju Pod Goricami so zamašeni prepusti meteorne vode, pri naseljih Notranje Gorice in Kamnik pod Krimom pa so zaradi poplav morali črpati meteorno vodo.

Zaradi neviht in močnega vetra so težave tudi že ponekod na vzhodu države, od koder poročajo o podrtih drevesih, ki ovirajo promet, na območju Mislinje pa je zaradi večjega nanosa gramoza prevozna le polovica cestišča.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bodo krajevne padavine in nevihte krepile in postopno širile proti vzhodu. Velika je tudi verjetnost pojavljanja toče na območju Bovške, Gorenjske, Goriške, Ljubljane in okolice, Notranjske in Podravja, še poroča spletna stran Arsa.

Arso je še izdal opozorilo, da bodo danes popoldne in zvečer nastale močnejše nevihte, ob prehodu vremenske fronte v noči na četrtek bodo krajevna neurja z močnim vetrom in nalivi prehodno zajela večji del Slovenije.

Močni sunki vetra zahodnih smeri bodo najprej, predvidoma med 20. in 22. uro, zajeli obalo, morje bo razburkano. Ob nalivih so možni hitri porasti hudourniških voda. Vreme se bo v drugi polovici noči umirjalo.

V četrtek bo sicer spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, možne so tudi nevihte. Več sonca lahko v četrtek pričakujejo prebivalci na vzhodu Slovenije, nekoliko nižje temperature pa bodo poskrbele za malo ohladitve. Občasne padavine bodo predvsem na zahodu države.

STA


Najbolj brano