Konec tedna suh in mrzel

Konec tedna se bo po vsej državi nadaljevalo suho, a hkrati razmeroma mrzlo vreme, je povedal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh in dodal, da tudi v dneh po vikendu še ni na vidiku večje otoplitve in s tem odjuge. V soboto zjutraj je mogoče ponekod pričakovati meglo, v nedeljo pa v osrednji in jugovzhodni Sloveniji nizko oblačnost.

 Foto: Tina Kosec
Foto: Tina Kosec

LJUBLJANA > Na Primorskem bo tudi čez vikend pihala burja, a po besedah Velkavrha precej bolj šibka kot zadnji teden. V soboto bodo najnižje jutranje temperature od -14 do -9 stopinj Celzija, na Primorskem pa do -2, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem približno 8 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Po nižinah bo mrzlo, v višjih legah pa bo mraz popuščal.

Do približno 700 metrov nadmorske višine bo zmerno oblačno, medtem ko bo v višje ležečih predelih še naprej zelo jasno in tudi topleje, kar pomeni, da bo zelo primerno za smuko. "Temperaturna inverzija se bo nadaljevala tudi v začetku naslednjega tedna, ko sicer ne bo zelo toplo, bo pa v višjih legah zagotovo nekaj višja temperatura," je še dodal dežurni meteorolog.

STA


Najbolj brano