Ljubljanska univerza mora državi vrniti 780.000 evrov

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da mora Univerza v Ljubljani državi vrniti 780.000 evrov, ker naj bi bil denar, ki so ga nekatere fakultete izplačevale kot dodatek za stalno pripravljenost, porabljen nenamensko. Rok za pritožbo je osem dni.

Univerza v Ljubljani mora državi vrniti 780.000 evrov, ker naj 
bi bil denar, ki so ga nekatere fakultete izplačevale kot 
dodatek za stalno pripravljenost, porabljen nenamensko. Foto: STA
Univerza v Ljubljani mora državi vrniti 780.000 evrov, ker naj bi bil denar, ki so ga nekatere fakultete izplačevale kot dodatek za stalno pripravljenost, porabljen nenamensko. Foto: STA

LJUBLJANA > Odvetnik univerze Dino Bauk iz Odvetniške družbe Ferfolja, Ljubič, Bauk je za Televizijo Slovenija povedal, da je sodba brez obrazložitve.

Inšpektorat za javni sektor je leta 2015 opravil nadzor nad poslovanjem enajstih fakultet Univerze v Ljubljani, pri tem pa pri devetih ugotovil, da so predvsem vodilnim nezakonito izplačevale dodatek za stalno pripravljenost.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ocenilo, da je bil denar ministrstva izplačan nenamensko, zato je od univerze zahtevalo, da ga vrne v proračun.

Vloženi tožbeni zahtevek v višini 780.000 evrov se nanaša na izplačevanje dodatka za stalno pripravljenost v letih od 2012 do 2015, in sicer za tisti del, kjer so fakultete denar izplačale iz vira ministrstva, ne pa tudi za del, ki je bil izplačal iz drugih virov (na primer tržne dejavnosti). Po nekaterih informacijah je bilo namreč skupno izplačanih za 1,5 milijona evrov dodatkov.

STA


Najbolj brano