Ministrstvo bo 50 mladim pomagal do hitrejše zaposlitve

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo z 828.000 evri sofinanciralo 50 izbranih prijav iz javnega razpisa z nazivom Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja, so sporočili z ministrstva. Razpis bo omogočil čim hitrejšo zaposlitev mladih učiteljev, svetovalnih delavcev in vzgojiteljev, starih do vključno 29 let.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec 
Brenčič Foto: STA
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič Foto: STA

LJUBLJANA > Namen razpisa, ki je potekal mesec dni, zaključil pa se je 13. februarja, je "čimprejšnja in ciljno usmerjena aktivacija mladih na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev," je zapisano na spletni strani ministrstva. Da bi mlade s področja vzgoje in izobraževanja čim hitreje zaposlili, jih bodo vključevali v stroki primerna praktična usposabljanja. Poleg tega pa jim bo tudi zagotovljeno strokovno vodstvo, so navedli.

Izmed 92 prispelih vlog bodo 50 izbranim učiteljem začetnikom omogočili zaposlitev za obdobje osmih mesecev. Zaposlili jih bodo na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v različnih vzgojno-izobraževalnih zavodih. Med izbranimi je devet oseb iz vzhodne in 41 oseb iz zahodne kohezijske regije.

Z javnim razpisom prispevajo tudi k "povečanju deleža zaposlenih med mladimi, vključenimi v ukrepe na trgu dela v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020," še piše na njihovi spletni strani.

Sicer pa je prijave na razpis pregledovala komisija. Na podlagi pogojev in meril razpisa je izoblikovala izbor mladih in ga posredovala ministrici za izobraževanje, znanost in šport Maji Makovec Brenčič. Ta je nato potrdila sofinanciranje 50 prijav, je pojasnjeno na spletni strani ministrstva.

STA


Najbolj brano