Nek zaradi motnje pri delovanju ventila danes v krajšo zaustavitev

V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je ponoči prišlo do motnje pri delovanju razbremenilnega ventila pare na enem od dveh dogrevalnikov pare in izločevalnikov vlage v klasičnem delu elektrarne. Vplivov na okolje ni bilo, Nek bodo v omrežje vnovič vključili predvidoma konec tedna.

V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je ponoči prišlo do motnje 
pri delovanju razbremenilnega ventila pare na enem od dveh 
dogrevalnikov pare in izločevalnikov vlage v klasičnem delu 
elektrarne. Foto: Martin Kerin
V Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je ponoči prišlo do motnje pri delovanju razbremenilnega ventila pare na enem od dveh dogrevalnikov pare in izločevalnikov vlage v klasičnem delu elektrarne. Foto: Martin Kerin

KRŠKO > Iz Neka so sporočili, da se je ob okvari v okolje sproščala para, kar je bilo slišno tudi v okolici elektrarne. Ob delnem zmanjšanju moči se je ventil samodejno vrnil v želeni položaj.

V Neku zdaj poteka natančna diagnostika vzroka odstopanja delovanja ventila. Za korekcijo in njegovo ustrezno nastavitev bo potrebna kratkotrajna zaustavitev elektrarne, ki jo bodo izvedli še danes.

Kot so dodali v Neku, bodo morali za omenjena dela temperaturo na ventilih znižati z običajnih 270 pod 60 stopinj Celzija. Vnovično priključitev Neka v omrežje pa predvidevajo ta konec tedna.

STA


Najbolj brano