O novem varuhu pravic gledalcev in poslušalcev za zaprtimi vrati

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo izbiro novega varuha pravic gledalcev in poslušalcev na današnji seji opravil brez navzočnosti javnosti. Prav tako za zaprtimi vrati se je tudi seznanil z rezultati razpisa za generalnega direktorja. O novem direktorju bo svet sicer odločal na seji čez teden dni.

Po neuradnih podatkih pogoje za direktorsko mesto izpolnjujejo trije kandidati: zdajšnji v. d. generalnega direktorja 
Marko Filli (na fotografiji), nekdanji kulturni minister, zdaj 
vodja urada za mladino ljubljanske mestne občine Uroš Grilc 
ter Igor Rozman. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po neuradnih podatkih pogoje za direktorsko mesto izpolnjujejo trije kandidati: zdajšnji v. d. generalnega direktorja Marko Filli (na fotografiji), nekdanji kulturni minister, zdaj vodja urada za mladino ljubljanske mestne občine Uroš Grilc ter Igor Rozman. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Izključitev javnosti je predlagal predsednik programskega sveta Miran Zupanič ter jo utemeljil z varstvom osebnih podatkov tako kandidatov za generalnega direktorja kot za varuha. Svet je njegov predlog podprl z zahtevano dvotretjinsko večino glasov. Imena kandidatov zato v obeh primerih ostajajo še naprej skrita. Gre za novost, saj je svet v preteklih letih o izbiri direktorja in varuha odločal na odprtih sejah.

Na razpis za mesto varuha pravic gledalcev in poslušalcev se je po uradnih podatkih prijavilo devet kandidatov. Njihova imena pa so zgolj neuradna, in sicer: Roman Vodeb, Mojca Blažej Cirej, Ilinka Todorovski, Anton Petelinšek, Dušan Tomažič, Darja Korez Korenčan, Nataša Lang, Vesna Marčič in Marko Šidjanin. Komu bo programski svet zaupal funkcijo varuha, bo predvidoma znano še nocoj.

Po neuradnih podatkih pa je razpisna komisija ugotovila, da pogoje za direktorsko mesto izpolnjujejo trije kandidati: zdajšnji v. d. generalnega direktorja Marko Filli, nekdanji kulturni minister, zdaj vodja urada za mladino ljubljanske mestne občine Uroš Grilc ter Igor Rozman, ki je pred leti vodil produkcijo Televizije Slovenija, zdaj pa dela v planski službi televizije.

Na razpis za generalnega direktorja RTVS sta se prijavila še Irena Ostrouška in Igor Kadunec, vendar sta bili njuni vlogi nepopolni. Ostrouška je nekdanja direktorica Filmskega sklada RS, zdaj je zaposlena na kulturnem ministrstvu, je tudi članica nadzornega sveta RTVS. Kadunec pa je bil v času, ko je RTVS vodil Žarko Petan, pomočnik generalnega direktorja za poslovno področje. Nekaj časa je bil tudi na čelu filmskega sklada.

STA


Najbolj brano