Otroška kardiologija v celoti ostaja v UKC Ljubljana

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Ana Medved je po sestanku s starši otrok, ki se zdravijo v okviru otroške kardiologije na UKC Ljubljana, povedala, da program v celoti ostaja na UKC Ljubljana. A ob tem bo treba vzpostaviti sodelovanje s tujo institucijo, ki bo zagotavljala v Ljubljani nenehno prisotnost otroškega kardiologa in kirurga.

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Ana Medved je 
po sestanku s starši otrok, ki se zdravijo v okviru otroške 
kardiologije na UKC Ljubljana, povedala, da program v celoti 
ostaja na UKC Ljubljana. Foto: Leo Caharija
Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Ana Medved je po sestanku s starši otrok, ki se zdravijo v okviru otroške kardiologije na UKC Ljubljana, povedala, da program v celoti ostaja na UKC Ljubljana. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana ostajajo tako program kardiologije, v okviru katere se med drugim zdravijo otroci z motnjami srčnega ritma, program otroške srčne kirurgije, v katero spada tudi zdravljenje otrok s prirojeno srčno napako, kot tudi intenzivna terapija po operacijah.

Po njenih besedah je v ustanavljanju projektni svet, katerega naloga bo podpis pogodbe in začetek delovanja s tujim centrom. Ta center bo podpiral center znotraj UKC, ki se bo ukvarjal z zdravljenjem otrok in odraslih s srčnimi napakami. Tako bosta v sodelovanju s tujim centrom v UKC Ljubljana neprestano prisotna otroški srčni kirurg in otroški kardiolog. "Njuna naloga bo zdraviti otroke na vrhunskem nivoju v skladu z mednarodnimi standardi, prav tako bosta izobraževala naše zdravnike," je v izjavi medijem po sestanku povedala Medvedova.

Po njenih besedah so že izdani sklepi o imenovanju v ta projektni svet. Pojasnila je, da bodo v svetu trije predstavniki ministrstva za zdravje, generalni direktor in strokovna direktorica UKC ter predstavnik Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Med predstavniki ministrstva bosta v svetu poleg Medvedove dva mednarodno znana strokovnjaka s področja zdravljenja bolezni srca, pri čemer pa še ni želela izdati njunih imen.

STA


Najbolj brano