Ponoči in v soboto sunki burje do 100 kilometrov na uro

Agencija za okolje je izdala opozorilo pred močno burjo, ki bo ponoči in v soboto dopoldne na območju Vipavske doline v sunkih dosegala hitrost od 90 do 100 kilometrov na uro. V soboto popoldne bo burja slabela.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Zvečer in ponoči bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine približno 500 metrov, je na spletni strani zapisala agencija za okolje.

V soboto bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah do -5 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj. V nedeljo bo sprva precej jasno, čez dan bo več oblačnosti. Na Primorskem bo burja ponehala.

V ponedeljek bo delno jasno vreme z nekaj jutranje megle, čez dan bo pihal jugozahodni veter. V torek bo oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo, popoldne se bodo padavine širile nad osrednjo Slovenijo. Meteorologi napovedujejo, da bodo po prehodni ohladitvi v prihodnjem tednu popoldanske temperature spet približno 10 stopinj.

Močan veter, ki je zajel severovzhod države v četrtek zvečer in ponoči, je povzročil kar nekaj težav. Podiral je drevesa in električne drogove ter odkrival strehe. Skoraj 3000 gospodinjstev je zaradi močnega vetra ostalo brez elektrike.

STA


Najbolj brano