Poslanci začeli maratonsko sejo o delu Kolar Celarčeve

Državni zbor je začel izredno sejo, na kateri bo na zahtevo SDS že drugič v tem mandatu razpravljal o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Čeprav bo interpelacijo verjetno prestala, pa je sodeč po kritikah, ki jih na račun njenega dela ni malo niti v koaliciji, pričakovati pestro razpravo, za katero ima DZ na voljo skoraj 16 ur.

Poslanci na izredni seji razpravljajo o delu in odgovornosti 
ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Foto: STA
Poslanci na izredni seji razpravljajo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Foto: STA

LJUBLJANA > Milojka Kolar Celarc je pred sejo DZ v izjavi novinarjem ponovila, da se interpelacije veseli, saj da bo z argumenti ovrgla vse očitke. Po njenem mnenju si zdravstvo zasluži argumentirano razpravo.

Spomnila je, da je vlada soglasno potrdila njen odgovor na interpelacijo, potrdila pa tudi njene predloge zakonov. Dodala je, da bodo na redni seji DZ tri pomembne novele zakonov “v korist javnemu, solidarnemu zdravstvu v Sloveniji”. Tako je po njenem mnenju jasno, da si zasluži podporo.

Za ministrico trdno stojijo v največji vladni stranki in ji tudi obljubljajo polno podporo. Prav tako je večina poslancev Desusa in SD zagotovila, da bo danes glasovala proti interpelaciji, čeprav so poudarili, da to ni podpora njenemu delu. Prvak Desusa Karl Erjavec je povedal, da gre za podporo premierju Miru Cerarju, medtem pa v SD izpostavljajo nasprotovanje rušilni politiki SDS, predlagateljici interpelacije.

Proti interpelaciji bo šest poslancev Desusa, ostali naj bi bili vzdržani ali pa odsotni. Ministrico bo podprlo tudi pet poslancev SD, njihov poslanec Janko Veber bo podprl interpelacijo.

Seja DZ, ki se bo verjetno zavlekla dolgo v noč, se je začela s predstavitvijo stališč predlagatelja interpelacije.

STA


Najbolj brano