Prek meja Primorske

Na prodajnih mestih po vsej Sloveniji je od danes na voljo posebna izdaja Primorskih novic - 7. val Intervjuji, zbirka 14 intervjujev, ki so jih z zanimivimi sogovorniki z najrazličnejših področij skoraj v celoti ustvarili novinarji in novinarke Primorskih novic.

V posebni izdaji Primorskih novic je na voljo veliko zanimivega branja.  Foto: Petra Vidrih
V posebni izdaji Primorskih novic je na voljo veliko zanimivega branja.  Foto: Petra Vidrih

KOPER > “Primorske novice prvič pošiljamo na trg tiskovino, ki je namenjena bralcem po vsej Sloveniji. S tem nadaljujemo s strategijo širjenja našega medijskega portfelja in nagovarjamo bralce, kupce in oglaševalce, ki jih z našim časopisom ter drugimi edicijami ne moremo doseči,” pojasnjuje direktor Primorskih novicRok Hladnik.

In koga vse so avtorji intervjujev povabili pred svoje snemalnike? Predsednika državnega zbora in podpredsednika SMC Milana Brgleza, direktorja Steklarne Hrastnik Andreja Božiča, zgodovinarko iz Trsta Marto Verginello, pisatelja in novinarja Miljenka Jergovića,, “večna” župana Vipave in Brd Ivana Princesa in Franca Mužiča, starosto slovenskih zdravnikov Aleksandra Dopliharja, kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča, vodjo evropskih prevajalcev Valterja Mavriča, priznanega arhitekta Borisa Podrecco, pevca skupine Modrijani Blaža Švaba, šefinjo slovenskega protokola Ksenijo Benedetti, medijsko pedagoginjo dr. Mayo Goetz, psihoterapevtko Veroniko Podgoršek in smučarsko šampionko Ilko Štuhec.

Nabor sogovornikov torej tvori lep lok - od politike, gospodarstva, znanosti in športa do kulture in medosebnih odnosov. “Literaturi smo z razlogom namenili enako prostora kot pop kulturi, visoka politika se nam ni zdela nič bolj pomembna od lepega vedenja ali seksa. Prepričani smo namreč, da mešanica vseh omenjenih tem, pa še česa, tvori življenje v polnem pomenu besede. In novinarji na koncu nismo nič drugega kot kronisti življenja neke družbe, okolja, časa. Kronisti življenj. Lastnih, pa tudi tistih, ki jih živijo naše bralke in bralci,” je prepričan odgovorni urednik Primorskih novicAntiša Korljan.

“Z večino intervjuvancev sem se pred intervjuji pogovarjal tudi sam in se prepričal, da gre za široke in razgledane osebnosti, ki bralcu lahko povedo marsikaj, zato sem ponosen, da so intervjuji z njimi objavljeni v avtorstvu Primorskih novic,” še dodaja.

PV


Najbolj brano