Stavka v Adrii ne povzroča večjih nevšečnosti

Drugi dan stavke pilotov letalskega prevoznika Adrie Airways za zdaj ne povzroča večjih nevšečnosti, so povedali na Aerodromu Ljubljana. Tudi danes je več klicev v njihov klicni center. Adria je za danes odpovedala več letov, večim pa spremenila čas odhoda.

Drugi dan stavke pilotov letalskega prevoznika Adrie Airways 
za zdaj ne povzroča večjih nevšečnosti. Sindikat je  stavke 
pilotov napovedal tudi za 27. in 28. april ter 25. in 26. maj. Foto: Tamino Petelinsek
Drugi dan stavke pilotov letalskega prevoznika Adrie Airways za zdaj ne povzroča večjih nevšečnosti. Sindikat je stavke pilotov napovedal tudi za 27. in 28. april ter 25. in 26. maj. Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Na Aerodromu so pojasnili, da je na letališču mirno in da so potniki seznanjeni s spremembami.

V Adrii so za danes odpovedali lete iz Ljubljane v Zürich, Tirano in Prištino ter lete iz Pariza, Züricha in Tirane v Ljubljano. Poleg tega so reorganizirali pot iz Prištine v Ljubljano. Za vse potnike so tako organizirali avtobusni prevoz v Skopje, od koder bo nato izveden let v Ljubljano.

Prišlo je še do sprememb pri nekaterih voznih redih. Tako so na novo določene ure odhodov letal proti Bruslju, Sarajevu, Podgorici in Varšavi. Z (nekajurno) zamudo pa bodo na letališče na Brniku danes prispela letala iz Amsterdama, Sarajeva in Varšave. V nekaj primerih se spreminja tudi linija leta.

Ostali leti bodo po navedbah letalskega prevoznika izvedeni nemoteno, lahko sicer tudi s partnerskimi prevozniki iz EU. V Adrii vse potnike pozivajo, naj redno spremljajo informacije na njihovi spletni strani.

Potniki na odpovedanih letih, tako v letalski družbi, imajo na voljo brezplačno spremembo poti, brezplačno spremembo datuma za potovanja, ki se začnejo do 31. marca, s preknjiženjem v katerikoli cenovni razred znotraj plačanega storitvenega razreda, oziroma za potovanja, ki se začnejo do 31. maja, pod pogojem, da je razred preknjiženja enak dejanskemu plačanemu cenovnemu razredu. Namesto tega se potniki lahko odločijo tudi za vračilo neodletenega dela potovanja.

Adria obljublja, da bo stopila v stik z vsemi potniki na prizadetih letih, ki so ob rezervaciji vozovnice navedli svoje kontaktne podatke. Ostale potnike pa poziva, da pokličejo njihov klicni center oziroma prodajno mesto, kjer so kupili vozovnico.

Stavka pilotov se je začela, potem ko se je s koncem februarja iztekla zadnja veljavna kolektivna pogodba o plačah in pogojih dela pilotov v Adrii. Nove kolektivne pogodbe Sindikat prometnih pilotov Slovenije in družba še nista sklenila, zaradi tega pa so se po 1. marcu pri delodajalcu začele zniževati pravice in pogoji dela pilotov, so pojasnili v sindikatu.

Tako zahtevajo, naj Adria svojim pilotom do sklenitve novega dogovora zagotovi višino in obseg pravic in obveznosti iz delovnega razmerja, kot jih je določala zadnja kolektivna pogodba. Sindikat je stavke pilotov napovedal tudi za 27. in 28. april ter 25. in 26. maj.

STA


Najbolj brano