V Ljubljani danes začetek pete sezone Odprte kuhne

Najboljši slovenski kuharski mojstri bodo danes na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zakuhali začetek že pete sezone Odprte kuhne. Priljubljena kulinarična tržnica bo potekala vsak petek, in sicer marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro, so sporočili organizatorji.

LJUBLJANA > Na seznamu tistih, ki so že potrdili sodelovanje na Odprti kuhni, je v tem trenutku 75 ponudnikov. "Seveda na Pogačarjev trg ne moremo spraviti vseh naenkrat, pa tudi vsi ponudniki zaradi drugih obveznosti ne morejo sodelovati prav vsak petek. Ponudba bo tako vsakič nekoliko drugačna, vsak petek pa bo obsegala približno 50 ponudnikov," je pojasnila vodja projekta Alma Kochavy. Zagotovila je, da bo na Odprti kuhni tudi letos poskrbljeno za prav vse okuse in načine prehranjevanja.

"Vrhunska hrana in pijača sta tako dostopni najširšemu krogu ljudi, domačinom, za katere je prijetno druženje na Pogačarjevem trgu postalo slasten uvod v konec tedna, in turistom, s čimer se Ljubljana in Slovenija odločno pozicionirata kot vrhunski kulinarični destinaciji," je prepričan direktor Odprte kuhne Lior Kochavy.

Po besedah vodje projekta je prav kakovost ponudbe, ki kombinira izjemne kulinarične kreacije in vrhunsko pripravljene klasike ulične prehrane, tista, po kateri se Odprta kuhna razlikuje od podobnih projektov doma in po svetu.

STA


Najbolj brano