V nedeljo v veljavo stopa poletni vozni red Aerodroma Ljubljana

V nedeljo v veljavo stopa nov, poletni vozni red Aerodroma Ljubljana, potniki pa bodo lahko vsak teden z brniškega letališča potovali z več kot 230 rednimi leti neposredno na 25 destinacij v 20 državah. Nova bo povezava nizozemskega nizkocenovnika Transavia v Amsterdam, ki bo začel leteti 4. aprila.

V nedeljo v veljavo stopa nov, poletni vozni red Aerodroma 
Ljubljana.  Nova bo povezava nizozemskega nizkocenovnika 
Transavia v Amsterdam, ki bo začel  leteti 4. aprila. Foto: STA
V nedeljo v veljavo stopa nov, poletni vozni red Aerodroma Ljubljana. Nova bo povezava nizozemskega nizkocenovnika Transavia v Amsterdam, ki bo začel leteti 4. aprila. Foto: STA

BRNIK > V poletnem voznem redu bo ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča večja kot lani. Domači prevoznik Adria Airways bo v primerjavi z lanskim poletjem okrepil letalske povezave v Amsterdam, Koebenhavn, Moskvo, Podgorico, Sarajevo, Skopje in Varšavo.

V okviru novega voznega reda bo Adria Airways letela neposredno še na enajst drugih destinacij, in sicer v Bruselj, na Dunaj, v Frankfurt, Manchester, München, Pariz, Prago, Prištino, Tel Aviv, Tirano in Zürich.

Že 4. aprila pa bodo na letališču pozdravili novega prevoznika, nizozemskega nizkocenovnika Transavia, ki bo med Ljubljano in Amsterdamom letel trikrat tedensko, vsak torek, četrtek in nedeljo.

Po zimskem premoru se na ljubljansko letališče vrača Finnair, ki bo v Helsinke letel petkrat tedensko. Easyjet v poletnem voznem redu nadaljuje z novostjo iz zime - na londonsko letališče Gatwick bo letel štirikrat tedensko, ohranja pa devet tedenskih letov na londonski Stansted.

Air Serbia bo v Beograd iz Ljubljane ponujala 12 letov tedensko, v primerjavi z lanskim poletjem dva leta na teden manj, v primerjavi z zimskim urnikom pa enega več.

Ostali tuji redni letalski prevozniki v poletni sezoni ohranjajo destinacije in obseg letov iz zimskega voznega reda. Turkish Airlines bo Ljubljano in Istanbul povezoval dvakrat dnevno. Potniki lahko s prevoznikom Air France vsak dan poletijo v Pariz, z LOT Polish Airlines pa šestkrat tedensko v Varšavo. Nizkocenovnik Wizz Air bo ponujal dva leta tedensko v Bruselj (Charleroi) in štiri v London (Luton). Montenegro Airlines bo trikrat v tednu Ljubljano povezoval s Podgorico.

Število čarterskih povezav bo primerljivo z lanskim. Trenutna napoved čarterskih letov kaže, da bo poleti mogoče leteti na 20 destinacij z devetimi letalskimi prevozniki, so sporočili iz Aerodroma Ljubljana.

STA


Najbolj brano