Žmavc in Puljić odstopila od kandidature za nadzornika SDH

Kandidata za nadzornika Slovenskega državnega holdinga (SDH) Željko Puljić in Franc Žmavc sta le dan pred glasovanjem DZ o njunem imenovanju odstopila od kandidature, so potrdili v kabinetu predsednika DZ Milana Brgleza. Njuno imenovanje je bilo ves čas pod vprašajem.

 Foto: Tamino Petelinsek
Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Mandatno-volilna komisija DZ je namreč poslancem predlagala, da potrdijo Žmavca, Puljića pa ne. Kandidata nista imela niti podpore celotne koalicije. V poslanski skupini SMC tudi o podpori Žmavcu, ki so ga sicer podprli na komisiji, niso bili enotni. Desus je vztrajala pri glasovanju o obeh kandidatih skupaj, zato je bilo njihovo glasovanje o posameznih kandidatih negotovo, v SD pa so nasprotovali obema.

Poslanske skupine so bile kritične tudi do tega, da komisija o kandidatih ni glasovala v paketu, kot je to predlagala vlada, pač pa o vsakem posebej.

Franc Žmavc je od kandidature za nadzornika Slovenskega državnega holdinga (SDH) odstopil, ker ni želel sodelovati v političnih igricah. Hkratni odstop z drugim kandidatom Željkom Puljićem ni bil usklajen, prav tako ni bilo pritiskov po odstopu, je danes povedal Žmavc. "Svojo kandidaturo sem prijavil kot strokovnjak, ne politik," je dejal Žmavc in dodal, da se je za odstop odločil, ker je prišlo so zakulisnih intrig, laži in zlorabljanja njegovega imena. "Ne zdi se mi smiselno sodelovati v bojih med koalicijskimi partnericami."

Odločitev kandidatov za nadzornika SDH Željka Puljića in Franca Žmavca, da odstopita od kandidature, je po mnenju vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer pravilna. "Skozi celoten proces njunega imenovanja je bilo toliko pomislekov, da stopnja zaupanja ni bila dovolj trdna," je dejala.

STA


Najbolj brano