Ankaran se znova seli

Na vrhu prvoligaškega tekmovanja ni nič novega, saj vodilna Olimpija in za dve točki krajši Maribor igrata svojo ligo, zato pa se je premik zgodil na dnu, kjer je moral Ankaran deveto mesto znova prepustiti kranjskemu Triglavu.

Zanimiv fotografski utrinek  iz novogoriškega športnega parka -  Kyrian Nwabueze (desno) in Dejan Kelhar zagotovo ne 
plešeta ...

 Foto: Jure Batagelj
Zanimiv fotografski utrinek iz novogoriškega športnega parka - Kyrian Nwabueze (desno) in Dejan Kelhar zagotovo ne plešeta ...  Foto: Jure Batagelj

KOPER > Tako Maribor v Velenju kot Olimpija v bližnjem Kidričevem sta imeli veliko dela in se s preobratom rešili primeža obeh gostiteljev, na koncu slavili z 2:1 in prvo tretjino letošnje sezone sklenila neporažena. Če je na vrhu lestvice prve lige in druge lige, kjer kraljuje Mura, mrtvi tek, pa je bolj zanimivo od tretjega do šestega mesta, kjer se obeta tesen boj za eno ali dve mesti, odvisno od zmagovalca pokala, za evropska tekmovanja. Rudar in Gorica imata 19, Domžale 16 in Krško 15 točk.

Belo-modri so se po porazu v Ljubljani vrnili na zmagovite tirnice in so proti Celjanom v športnem parku še četrtič dobili tekmo z golom razlike, remiju pa se je izognila že osmič zapored. Gorica je po osmih tekmah čakanja v prvoligaških tekmah s Celjem vknjižila še 36. zmago, čakati pa je morala tudi Celjane, ki so obtičali v gneči na avtocesti, ki je bila sicer napovedana.

Četrtfinale pokala

Danes bosta na sporedu prvi četrtfinalni tekmi slovenskega nogometnega pokala. Ob 15. uri se bo začel dvoboj v Kranju, kjer pri Triglavu gostuje Gorica. Novogoričani so se to jesen že veselili prvenstvenih točk na Gorenjskem in so favoriti četrtfinalnega obračuna. Res pa je, da so gostitelji pod taktirko Siniše Brkića strnili in okrepili vrste po slabem prvoligaškem uvodu. Pred prvenstvenim premorom so v Ljudskem vrtu ohranili mrežo nedotaknjeno in odščipnili točki Mariborčanom, v soboto pa so se razveselili še prve zmage proti Krčanom. Tudi Novogoričani so vknjižili tri točke, potem ko so ugnali Celjane, ki bodo ob 17.15 v drugem današnjem pokalnem obračunu gostili vodilnega drugoligaša Muro.

Torej ni šlo za višjo silo, tekmovalne propozicije pa velevajo, da mora ekipa glede na znane okoliščine oditi na pot pravočasno. Goriško moštvo sicer večkrat trpi in se muči, a vendar zmaguje. V Novi Gorici redko posegajo po tuji delovni sili (če pustimo ob strani Parmino obdobje), pri čemer pa imajo skoraj vedno srečno roko s prihodi, tako v tem primeru Kyriana Nwabuezeja.

Naslednji tekmec Gorice bodo Domžale, ki so doma potopile (zaenkrat še) Ankaran-Hrvatine. V ankaranskem taboru je bilo po tekmi vzdušje primerno izidu. “Prvi niz je končan, izgubili smo s 6:0. Začetek tekme je že pokazal, kam gremo. Ne vem, ali smo bili zgolj nogometno tako oddaljeni od Domžal ali tudi na kakšnem drugem področju. Igrali smo naivno, predaleč od nasprotnika, še posebej pri zadnjih dveh golih. Tako naivni smo bili, da si to ne zasluži prve lige. Za nekatere igralce ne razumem, ali je to bil slab dan ali kaj drugega. Rezultat je zagotovo posledica turbulenc in neumnosti v igri, saj na žalost nimamo igralca, kot je Ibričić, ki bi naše prevzel nase,” je bil kritičen trener Vlado Badžim, ki ga v soboto čaka Maribor. “Nam vsak ponedeljek prinaša temeljit pogovor, ampak ne kot v drugih klubih. Mi smo daleč do tega, kar imajo drugi. Skušali bomo igralce prepričati, da igrajo nogomet tako, kot je treba in bistveno drugače, če bomo v Mariboru hoteli odigrati normalen nogomet,” je končal Badžim.

Kot kaže pa se v klubu nekaj le premika. Čeprav je težko priti do pravih informacij, smo le izvedeli, da je bila prejšnji teden skupščina društva, ki svoj sedež in naslov zagotovo seli iz Kopra. Več pa bo znano v nekaj dneh.

ROK MAVER


Najbolj brano