Brez garanja ne bo točk

Novinci v prvoligaški nogometni druščini se na Koroškem očitno odlično počutijo, kot kaže, pa bodo konce tedna večinoma preživeli razpeti med avtobusom in hotelom. Tudi ta konec tedna so v Slovenj Gradcu.

 Ankarančani so na prvoligaškem krstu s Triglavom osvojili 
prvo točko v prvoligaškem tekmovanju. Foto: Sandi Jerman
Ankarančani so na prvoligaškem krstu s Triglavom osvojili prvo točko v prvoligaškem tekmovanju. Foto: Sandi Jerman

KOPER > Nogometaši Ankarana Hrvatinov so na pot odrinili že včeraj in se napotili v svojo bazo v Slovenj Gradec, kjer so prenočili, zvečer ob 20. uri pa jih čaka dvoboj v Velenju z Rudarjem, ki bo bistveno bolj zahteven kot njihov prvoligaški krst s Triglavom, na katerem so osvojili prvo točko v prvoligaškem tekmovanju.

V ankaranskem golu se je z nekaj obrambami izkazal tudi Matej Paal, ki je pri 34 letih debitiral na prvoligaških zelenicah. V ankaranskem dresu je bila kar osmerica debitantov, ob Paalu so prvoligaško minutažo prvič okusili tudi Raoul Delgado, David Lukanc, Rok Kidrič, Luka Badžim, Emir Dautović, Vinko Cerovec in Tim Vodeb. Tehnični vodja in pomočnik trenerja Aleš Šmon prihaja na domač teren, saj je doma iz Velenja in je igralsko kariero začel pri Rudarju: “Se še malce lovimo in prilagajamo na prvoligaški status. A nič za to, v tekmo bomo šli tako kot v vsako. Danes ni več ničesar možno skriti, vse se vidi, zato menim, da se bomo dobro pripravili.”

Ankaransko moštvo je sicer še v fazi sestavljanja igralskega mozaika. “Iščemo še kakšnega izkušenega igralca, nekateri še prihajajo na preizkušnje. Na tej tekmi bomo morali garati, če bomo želeli kaj odnesti iz Velenja in biti bolj zbrani v fazi napada. Domžale so se minuli teden tu opekle. Sicer so osredotočene na evropske tekme, a vendar je Rudar zelo dobra ekipa. Ni nam lahko zaradi vseh teh selitev, ampak moramo se prilagoditi. Ta teden smo trenirali tudi v Rakeku, domačini so bili zelo gostoljubni in se jim zahvaljujemo za pomoč,” pravi trener Vlado Badžim. Ankarančani so ob Rakeku sicer trenirali tudi v Piranu.

Prenovljeno moštvo Rudarja je novo sezono odprlo s skalpom pokalnega prvaka z zadetkoma novincev v ekipi, Milana Tučića in Jakoba Novaka, ki sta se ob zmagi razveselila tudi prvoligaškega prvenca. Ob številnih spremembah in prihodu Marijana Pušnika na trenersko mesto je v moštvu ostal udarni (najučinkovitejši v prvi ligi v minuli sezoni) napadalni dvojec Dominik Glavina in John Mary.

Tučić je bil sicer eden od štirih igralcev Rudarja, ki so minulo soboto prvič okusili prvo ligo, obenem pa je slovenski rekorder po številu zadetkov. Spomladi je v dresu Brava v mrežo Lesc pospravil osem zadetkov. Pred tekmo z istrskim prvoligašem pravi: “Za nami je težko pripravljalno obdobje, noge so bile težke, tako da ta zmaga šteje veliko. Prav tako je velik uspeh odigrati tako dobro tekmo proti ekipi Domžal. Ves teden smo dobro trenirali in tudi v soboto bomo poskušali zmagati.”

ROK MAVER


Najbolj brano