Calcit presenetil ACH

V ponedeljek zvečer se je z zmago Luke Koper, ki je obstala v prvi ligi, končalo žensko prvenstvo, moška finalna serija pa bo po presenetljivi zmagi Calcita nad prvakom ACH Volleyem odločena šele jutri ob 18. uri v ljubljanskem Tivoliju.

K zmagi Calcita je dva niza igre prispeval tudi Kanalec Jure 
Okroglič. Foto: Igor Mušič
K zmagi Calcita je dva niza igre prispeval tudi Kanalec Jure Okroglič. Foto: Igor Mušič

KAMNIK > Središče odbojkarskega dogajanja je bilo v Kamniku, kjer bi lahko ljubljanski ACH Volley že ubranil naslov prvaka, saj mu je v finalni seriji na tri zmage manjkala le še ena. Vendar pa mu je račune pred 800 gledalci prekrižal domači Calcit, pri katerem je dva niza brez doseženih točk (ovira ga poškodba gležnja) odigral tudi kanalski sprejemalec Jure Okroglič. Novogoriški organizator Jani Konjedic je zmago soigralcev s 3:1 (-21, 22, 22, 21) spremljal s klopi. Za ACH Volley je vso tekmo v prvi postavi odigral kanalski libero Jani Kovačič in naredil tri napake. Kamničani so tako v finalni seriji izid v zmagah izenačili na 2:2, česar se je prešerno veselil Jure Okroglič: “ Veseli me, da smo Ljubljančane uspeli premagati pred našo polno dvorano. Kljub izgubljenemu prvemu niz smo se zavedali, da se tekma igra do zadnje žoge. Zato smo vztrajali in slavili. Takšnega rezultata se nadejamo tudi v Tivoliju. Ljubljančani bodo pod večjim pritiskom. Še vedno imam težave z gležnjem, saj sanacija poškodbe ni bila povsem uspešna, vendar bom za zadnjo tekmo vsekakor stisnil zobe.”

Kamničani bodo precej nevarni, saj so na zanje odločilni tekmi začetno prednost osvojenega niza Ljubljančanov izničili. Tega se zaveda tudi Jani Kovačič: “Nismo pričakovali, da bo veliki finale tako napet. Preveč nihamo v igri, delamo neumnosti in to se pozna pri rezultatu. Upam, da se bomo zbrali in na peti tekmi prikazali naš pravi obraz. Psihološko stanje ni dobro, a se zavedamo, da imamo vse v svojih rokah. Zelo zbrani bomo morali biti pri servisu in sprejemu.”

Sočasno sta v Kopru zadnjo tekmo ženske prve lige odigrala Luka Koper in Zgornja Gorenjska. Primorke so prvič v sezoni premagale Gorenjke - tokrat s 3:2 (20, 21, -19, -21, 14), a jih na lestvici niso mogle prehiteti. Ostale so predzadnje, a vendarle v družbi najboljših.

“Prva dva niza smo igrali dobro, sledil pa je mrk, kar so gostje izkoristile. Na koncu so se naše mlajše igralke izkazale, čeprav smo igrali brez Dajane Lucas. Lahko smo zadovoljni, cilj je bil dosežen,” je uspešen zaključek zelo težke sezone ocenil pomočnik trenerja OK Luka Koper Sebastjan Mavrič. Točke za Koprčanke so dosegle: Kocet 16, Dodič in Nedoh po 12, Kaker 11, Šantelj 9, Jovič 7, Cep 4, Radulj 1. IM, SM, SJ


Najbolj brano