Dekleta so bila boljša

Včeraj se je nogometni Turnir narodov začel tudi za slovenski izbrani vrsti do 15 in 17 let. Proti Združenim državam Amerike so boljši vtis pustila dekleta, ki so remizirala z 1:1. Fantje so proti Američanom klonili z 0:4.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

AJDOVŠČINA > Dvojni spored v Ajdovščini so odprla dekleta. Slovenija se je dobro kosala z Američankami, ki so na Turnir narodov sicer pripeljale leto dni mlajši rod nogometašic. Po prvem polčasu so izbranke Petre Mikeln z golom Kaje Korošec celo vodile, v nadaljevanju pa so gostje izenačile iz enajstmetrovke. Domačinka Izabela Križaj je igrala do 60. minute.

Pri fantih so bili precej bolj prepričljivi Američani. Priložnosti pred slovenskimi vrati so se kar vrstile, slovenski čuvaj mreže Žiga Fermišek pa je bil že od vsega začetka na resni preizkušnji. Gostje so dvakrat zatresli tudi okvir vrat, preden so v 13. minuti kronali strelske vaje. Tudi po spremembi izida se slika na igrišču ni bistveno spremenila, izbranci Agrona Šalje pa so se pritiska otresli šele v zadnjih petih minutah prvega dela. Zapretili so predvsem iz prekinitev, nekaj obetavnih akcij proti ameriškemu golu pa je sprožil tudi kapetan reprezentance, sicer nogometaš Kopra Martin Pečar. Po odmoru pa je nemudoma sledila nova hladna prha. Ob zmedeni slovenski obrambi je moral Fermišek še drugič po žogo v svojo mrežo. Menjave, med katerimi so bili še trije Primorci Thomas Breganti, Vanja Panič in Svit Teodor Benedetič, niso mogle spremeniti razvoja dogodkov. Američani so v 60. in 66. minuti še dvakrat zadeli za končnih 0:4.

Danes bosta slovenski izbrani vrsti proti Angliji igrali v Novi Gorici, kjer bo potekal tudi nogometni dan brez meja. Sestavni del dogodka, ki se bo na travniku pred mestno hišo pričel ob 10. uri, bodo trije sklopi, namenjeni promociji slovenskih reprezentanc, dekliškega in uličnega nogometa. Ob 16. uri se bo pozornost preusmerila v športni park, kjer bodo najprej na sceni dekleta. Dve uri kasneje pa se bodo z angleškimi vrstniki pomerili fantje, ki jih že jutri čaka zadnja tekma skupinskega dela. V Biljah se bodo ob 17. uri soočili z Rusijo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano