Gladko tudi čez Latvijo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu s 3:0 (14, 14, 19) odpravila tudi Latvijo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je po pričakovanju gladko dobila tudi drugo tekmo na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu. Po Gruziji je včeraj Ljubljani gladko po uri in 19 minutah premagala tudi Latvijo. V tekmi dveh neenakopravnih nasprotnikov je bil izid 3:0 (14, 14, 19).

Slovenci, ki so v prvih dveh nizih igrali v najboljši postavi, v tretjem pa sta priložnost dobila še Alen Šket, Danijel Koncilja, Gregor Ropret in Sašo Štalekar, so bili boljši v vseh elementih igre. V prvih dveh nizih so si visoko prednost priigrali že na začetku, v uvodu tretjega niza pa so imeli nekaj težav. A te so bile le kratkotrajne, tako da dvoma o zmagovalcu ni bilo.

Danes čaka varovance Slobodana Kovača prva resnejša preizkušnja na kvalifikacijskem turnirju. Pomerili se bodo s Portugalsko, ki je ob Belgiji najnevarnejši tekmec v boju za prvo mesto. Jutri bo Slovenija igrala z Izraelom, v nedeljo pa z Belgijo. Na svetovno prvenstvo, ki ga bosta med 10. in 30. septembrom 2018 gostili Italija in Bolgarija, se bo uvrstila le zmagovalna reprezentanca z ljubljanskega turnirja. RN


Najbolj brano