Srebrničevi aduti s klopi

Z učinkovitim drugim polčasom so goriški nogometaši na gostovanju v Kranju prišli do treh točk. Za Triglav sta bila v končnici dvoboja usodna gostujoča rezervista Donatus Edafe in Mark Gulič, motor goriške igre pa je bil Rifet Kapić.

Tekma na Gorenjskem se je v prid Novogoričanov (v beli 
opremi) razpletla šele v končnici. Foto: Simon Maljevac
Tekma na Gorenjskem se je v prid Novogoričanov (v beli opremi) razpletla šele v končnici. Foto: Simon Maljevac

KRANJ > Opozorila o čvrsti obrambi triglavanov, s katerimi je trener Gorice Miran Srebrnič med tednom svojim varovancem polnil glavo, so bila vendarle pretirana. K temu pa je prispevala tudi napadalna postavitev gostov, s katero so imeli domači branilci precej dela. Hitri ofenzivni trojček Amarachi Osuji, Dejan Žigon in Andrija Filipović je s številnimi menjavami igralnih položajev povzročal sive lase Kranjčanom, ki so na drugi strani v glavnem pretili s hitrimi protinapadi v režiji Luke Majcna, Mateja Poplatnika in Igorja Bukare.

Prvi nevaren Majcnov poskus iz neposredne bližine je uspel ukrotiti Grega Sorčan, medtem ko je že v naslednjem napadu Žigon neuspešno poskušal z lobom presenetiti Elvisa Džafića.

Triglav : Gorica 1:3 (1:0)

Športni center Kranj, gledalcev 700, sodnik: Skomina (Koper) 6; strelci: 1:0 Poplatnik (26 iz 11 m), 1:1 Kapić (57), 1:2 Edafe (84), 1:3 Gulič (86).

Triglav: Džafić 5,5, Arh Česen 5,5, Gvardjančič 5,5, Bojić 6, Kuhar 5,5 (od 60. Zec 5,5), Šmit 6, Gajič 5,5, Bukara 6,5 (od 89. Suljević -), Poplatnik 6,5, Robnik 5,5, Majcen 6 (od 74. Mlakar 6). Trener Anton Žlogar.

Gorica: Sorčan 6,5, Celcer 6,5, Jogan 6, Kavčič 6, Curk 6, Žigon 6 (od 80. Gulič 7), Grudina 6, Kapić 7,5, Marinič 6 (od 46. Škarabot 7), Osuji 6, Filipović 6,5 (od 76. Edafe 7). Trener: Miran Srebrnič.

Rumena kartona: Kuhar, Gajič.

V 26. minuti je Jani Curk v kazenskem prostoru nerodno (in nepotrebno) oviral Bukaro, koprski delilec pravice Damir Skomina pa je brez daljšega oklevanja pokazal na belo točko, s katere je Gorenjce v vodstvo popeljal Poplatnik.

Zmedeni gostje so šele v končnici prvega dela ponovno pritisnili proti domačim vratom, njihova invazija pa se je po vstopu Matije Škarabota in posledični spremembi taktične postavitve začela po 55. minuti. Dve minuti zatem je Škarabot lepo zaposlil Rifeta Kapića, ki se je sprehodil pred domača vrata in rutinirano izenačil. “Že v prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, a nismo zadeli, za nameček pa smo se znašli v rezultatskem minusu. Doseženi zadetek nas je dvignil v psihološkem smislu in do konca tekme smo prevladovali,” je razkril “Riki”, ki je imel prste vmes pri vseh treh zadetkih svojega moštva.

Plus: Goričani so z atraktivno predstavo napovedali, da lahko realno računajo na mesto v zgornjem delu lestvice. Želenega golgeterja bi lahko Srebrnič našel kar med “notranjimi rezervami”

Minus: Občasni spodrsljaji posameznikov v obrambni vrsti tokrat niso bili usodni, a bodo morali biti goriški branilci v prihodnje bolj zbrani.

Kranjčanom je v nadaljevanju pošla sapa, kar je bila voda na mlin razigranim Srebrničevim varovancem, ki so še dodatno dvignili ritem igre, vendar do nove spremembe rezultata ni prišlo vse do 84. minute. Takrat je proti Džafićevim vratom natančen strel sprožil Kapić, a je žoga stresla le vratnico. Toda na goriško srečo je bil na pravem mestu rezervist Donatus Edafe, ki je svoje moštvo popeljal do zaslužene prednosti.

Goričanom ni niti na misel prišlo, da bi se pomaknili v obrambne okope in branili vodstvo, temveč so sprožili nov val napadov ter prek drugega rezervista Marka Guliča ob nemočnih domačinih hitro prišli še do tretjega zadetka. Srebrnič, ki je še na drugi zaporedni tekmi zadel z izbiro rezervistov, po tekmi ni skrival zadovoljstva: “Fantje se dvigajo v formi in so dobro telesno pripravljeni. Kvalitetno smo se pripravili na igro Triglava in predvsem v drugem polčasu stopnjevali ritem igre ter bili iz minute v minuto boljši.”

Precej slabše volje je bil nekdanji Srebrničev soigralec v goriškem dresu Anton Žlogar, ki na klopi moštva iz gorenjske prestolnice še čaka na prvo prvenstveno zmago: “Do prvega goriškega zadetka je bila tekma izenačena. Tudi po tem dogodku smo imeli še nekaj priložnosti, a je bilo po drugem goriškem golu vsega konec. V prvem delu tekme bi si lahko priigrali višjo prednost, vendar nismo bili učinkoviti.”SIMON MALJEVAC


Najbolj brano