Gulič je odločil prvaka lige

Dvoboj za prvo mesto v tretji SNL zahod pričakovano ni postregel s kakovostnim nogometom, na koncu so zmage veselile “češnjice” s Krasa, ki so s tem krog pred koncem postale zmagovalec lige, Jadran pa bo v zadnjem krogu potrjeval uvrstitev v drugo ligo.

Sežanski nogometaš Saša Gulič je s tem strelom svojemu 
moštvu prinesel naslov prvaka tretje lige.  Foto: Fpa
Sežanski nogometaš Saša Gulič je s tem strelom svojemu moštvu prinesel naslov prvaka tretje lige.  Foto: Fpa

DEKANI > Pred dvobojem, ki je po zelo dolgem času napolnil dekanski stadion, je bilo vprašanje, če bodo nemara bolj motivirani domači igralci, ki so potrebovali točke. Gostje so namreč že pred tednom dni proslavili napredovanje v drugo ligo. A izkazalo se je, da je bil dvom odveč, saj motiva na obeh straneh ni manjkalo, so pa bili gostitelji zaradi poškodb in kartonov v večjih težavah. Manjkalo jim je kar šest nogometašev, nekateri - recimo David Fortuna - pa so prijetno presenetili. Gledalci so še prihajali na stadion, ko je večja napaka v obrambi pesjane drago stala. Ivo Stipaničev je v kazenskem prostoru zrušil prodirajočega Davorja Škerjanca, drugi Davor - Gavrić - pa je z bele pike popeljal Sežance v vodstvo. Tega pa niso prav dolgo obdržali, saj je prvi resen izlet pesjanov v kazenski prostor gostov prinesel izenačenje. Gregor Šćulac je izigral levo stan sežanske obrambe, Matica Slavca in Gavrića ter iz obrata zatresel mrežo. Del polčasa so pobudo prevzeli gostitelji, ki so v 24. in 26. minuti imeli izjemni priložnosti za preobrat, a je bil vratar gostov Sašo Bole na mestu. Najprej je Šćulčev poskus z razdalje nekako ukrotil, zatem je po kotu (Sežanci niso izvajali niti enega, Dekančani pa šest) prefinjeno udaril še prvi strelec domače ekipe Luka Stepančič. V zadnjih 15 minutah so zapretili gosti oziroma Žan Nikolić - prvič je izigral vso obrambo, domačepa je rešil le požrtvovalni skok na golovi črti Jana Palčiča. A to je bila draga šola, saj se je pri tem Palčič poškodoval in je moral zapustiti igro. V drugem poskusu je Nikolić zadel še vratnico.

Gostitelji so se sicer ves čas pritoževali nad sojenjem, še najbolj z roba igrišča. Zato so bili na nogah, ko je sodnik Marko Podgoršek, ki je solidno vodil tekmo, stik Amela Ramića in Marka Črgana označil za prekršek, iz katerega je nato Saša Gulič, ki je specialist za ključne zadetke, iz prostega strela postavil končni izid dvoboja. To je bil tudi edini pravi strel “češnjic” v okvir vrat Anžeta Rupnika. Gostitelji so v 65. minuti znova zahtevali najstrožjo kazen, a je niso dobili. Sicer so Sežanci znali izkoristiti načetost bojevite domače ekipe, dobro so nadzirali igro ter potrdili, zakaj so v zadnjih desetih tekmah prejeli vsega tri zadetke. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je v domačih vrstah prevladovalo veliko razočaranje, medtem ko so se Sežanci prešerno veselili prvega mesta na lestvici skupaj s številnimi privrženci, ki so prišli v Istro.

Jadran Dekani : Cherry. Tabor 1:2 (1:1)

Igrišče Ivana Gregoriča, gledalcev 400, sodnik Podgoršek (Duplje). Strelci - 0:1 Gavrić (6, iz 11m), 1:1 G. Šćulac (16), 1:2 Gulič (53).

Jadran Dekani: Rupnik, Ramić (od 86. Bržan), Peroša, Pirjevec, Šop, N. Finkšt, Fortuna (od 74. Rodica), Palčič (od 40. Babič), Stipaničev, Stepančič, G. Šćulac. Trener: Nevij Finkt.

Cherrybox24 Tabor: S. Bole, Slavec, Gavrić, P. Barut, Lukač, Gulič, Berginc (od 74. Školnik), Kariž, Škerjanc, Črgan (od 70. Bombač), Nikolić (od 87. Kosmač). Trener: Uroš Barut.

Rumeni kartoni: Pirjevec, Finkšt, Ramić, Šop, Peroša; Kariž, Gavrić, Kosmač.

ROK MAVER


Najbolj brano