Jutri že v četrtfinalu

Na svetovnem prvenstvu v veslanju za člane na Floridi ima Slovenija samo enega predstavnika. Za lahkega skifista Rajka Hrvata se je SP v Sarasoti začelo zelo dobro.

Na svetovnem prvenstvu v ZDA je Rajko Hrvat edini predstavnik slovenskega veslanja.  Foto: Vzs
Na svetovnem prvenstvu v ZDA je Rajko Hrvat edini predstavnik slovenskega veslanja.  Foto: Vzs

TAMPA > Izolan Rajko Hrvat je nastopil že prvi dan prvenstva, z gladko zmago v predtekmovanju pa se je uvrstil v četrtfinale.

Svetovno prvenstvo v ZDA se bo sicer z zadnjimi finalnimi nastopi končalo v nedeljo. Zaradi nedavnega orkana Irma so imeli prireditelji in nekateri tekmovalci precej težav, za edinega slovenskega udeleženca pa je uvod potekal brez zapletov. Tudi vsa njegova tekmovalna oprema je na prizorišče pripotovala pravočasno.

V predtekmovanju je Hrvat dosegel peti čas med vsemi nastopajočimi, neposredno pa je premagal aktualnega svetovnega in evropskega podprvaka Madžara Petra Galambosa. Četrtfinale bo jutri.

Slovenija ima v ZDA na svetovnem prvenstvu enega samega predstavnika. Rajko Hrvat se je s trenerjem Iztokom Butinarjem najdlje pripravljal na Bohinju, s hrvaškima bratoma Sinković pa je treniral tudi na jezeru Peruča.

“Glede časov oziroma meritev, ki jih imam od prej, lahko rečem, da so vsaj tako dobri kot lani ali boljši. Sparinga sicer ni bilo veliko, saj sva v reprezentanci ostala sama. Če je zraven še kdo drug, je zelo fino, ko si čisto sam, pa je kar malo čudno. Še meni kot trenerju se na trenutke zdi kar malo brez veze,” je iz prizorišča sporočil trener Iztok Butinar.

Hrvat, ki je leta 2015 v Franciji že bil drugi na svetovnem prvenstvu, lani prvenstva zaradi olimpijskih iger ni bilo, tudi v ZDA nastopa v istem čolnu in z istimi vesli. NR


Najbolj brano