Juve dobiva resno konkurenco

Pri Milanu so za povsem prenovljeno moštvo potrošili že 189 milijonov evrov. Zadnji okrepitvi sta izjemni Juventusov branilec Leonardo Bonucci ter zvezni igralec iz Lazia Lucas Biglia. Sedaj iščejo še učinkovitega strelca.

Patrik Eler bo igral za Nancy
Patrik Eler bo igral za Nancy 

MILANO >Dolgoletni branilec Juventusa in italijanske reprezentance Leonardo Bonucci je v Torinu igral zadnjih sedem sezon, osvojil šest naslovov italijanskega prvaka, dvakrat je zaigral v velikem finalu lige prvakov. V preteklih dneh je povzročil pravi vihar, ne samo med Juventusovimi navijači, temveč na celotnih Apeninih. Mnogi se sprašujejo, kako je mogoče, da je Juventus izpod svojega dežnika spustil takšnega igralca. Razlog tiči v nezaupanju s trenerjem Massimilianom Allegrijem, klub pa je raje kot vrhunskega branilca izbral vrhunskega stratega. Odškodnina naj bi bila 42 milijonov evrov, Bonucci pa bo s 7,5 milijona evrov letne plače najboljše plačani nogometaš v italijanski ligi. S tem pa presenečenj iz Milanovega tabora ni konec. Naslednji v nizu novih članov ekipe je 31-letni zvezni igralec Lucas Biglia, za katerega so rdeče-črni Laziu plačali 17-milijonsko odškodnino. Sedaj čakajo še na vrhunskega strelca. V prvi vrsti sta na muhi Alvaro Morata iz Reala in Torinov Andrea Belotti. V smeri odhodov je zelo blizu zaključek posla z nekdanjim članom Gorice Gianluco Lapadulo. Vse je pripravljeno za podpis petletne pogodbe z Genoo, kjer bi zaslužil 1,5 milijona evrov na sezono. Genoa naj bi Milanu najprej plačala dva milijona evrov za posodo, nato pa še enajst milijonov odškodnine za odkup pogodbe.

Trgujeta tudi oba španska velikana. Real Madrid si je za 15 milijonov evrov zagotovil usluge najboljšega igralca zadnjega evropskega prvenstva do 21 let na Poljskem. Dani Ceballos se v prestolnico seli iz seviljskega Betisa. Desni bočni reprezentant Portugalske Nelson Semedo pa bo po novem nastopal za Barcelono. Katalonci so za 23-letnika Benfici plačali kar 35 milijonov evrov. Barcelona vse od odhoda nekdanje ikone Danija Alvesa išče rešitev za ta igralni položaj. Po tretji okrepitvi letos se sedaj obračajo še k izvenserijskemu zveznemu igralcu. Še vedno je vroč Italijan Marco Verratti, v katerem mnogi vidijo novega Andresa Iniesto. Toda zelo bogati Paris SG se noče pogajati o njegovi prodaji.

V preteklih dneh je nove delodajalce dobilo tudi nekaj slovenskih nogometašev v tujini. Šempetrski napadalec Patrik Eler bo po novem igral za francoskega drugoligaša Nancy, kjer je med letoma 1985 in 1986 igral tudi Ajdovec Adriano Fegic. Elerjev nekdanji klub Wacker Innsbruck je z njim zaslužil 600.000 evrov in takoj najel novega Primorca - Zlatka Dedića. Občasni reprezentant Rajko Rotman ostaja v Turčiji. Iz Istanbula BK se seli k novemu prvoligašu Göztepeju iz Izmirja. Za branilca Luko Kranjca, ki je nazadnje igral za Frosinone v drugi italijanski ligi, se je ogrel novi drugoligaš Parma Calcio. Pri ciprskem Pafosu pa trenutno deluje že sedem Slovencev. Novi trener Luka Elsner si je izbral še tri sodelavce v strokovnem štabu in poleg tega pripeljal še tri slovenske nogometaše. Že prej sta pogodbi podpisala Mitja Lotrič (nekdanji član Kopra) in Aljaž Ivančič. Nazadnje je Elsner na Ciper zvabil Erika Janžo, bivšega branilca Maribora in Domžal, ki je nazadnje igral za češko Viktorio Plzen.

PETER MARAŽ


Najbolj brano