Kadetska reprezentanca na Škofijah

Turnirjev na asfaltnih igriščih je konec, sezona dvoranskega nogometa na Primorskem pa je vse bolj bogata. Danes in jutri se bo kadetska reprezentanca na Škofijah prijateljsko pomerila z Italijo.

Andrej Dobovičnik Foto: STA
Andrej Dobovičnik Foto: STA

ŠKOFIJE > Pred kvalifikacijami za olimpijske dneve mladih, ki bodo konec meseca v Podčetrtku, se je kadetska reprezentanca v dvoranskem nogometu zbrala na Škofijah, kjer bo danes ob 18. in jutri ob 17. uri odigrala prijateljski tekmi z Italijo. Selektor Andrej Dobovičnik sicer ni vpoklical nobenega Primorca, a bosta tekmi kljub temu vredni ogleda. “Zamenjali smo nekaj igralcev, skušamo najti še katerega, ki zmore igrati v reprezentanci. Delamo po programu, gradimo igro, vključene so tudi prekinitve. Na teh dveh tekmah bi radi videli, kako igralci reagirajo pod pritiskom in kako se znajdejo na taki tekmi,” je pred dnevi napovedal selektor kadetske (in članske) reprezentance Andrej Dobovičnik.

Na Škofijah je bilo sicer živahno že konec tedna, saj se je s tretjim krogom nadaljevala Liga Obalnih veteranov, po katerem vodi ekipa Black&White. Rezultati - Circolo : Interni e Dintorni 14:2, Pub 33 : Inspectus 2:10, Black&White : Primorci 2:1, Santa Lucija : Olmo 2:2, Šmarje : ŠD Luka 0:4; vrstni red - Black&White, Inspectus po 6, Circolo, Primorci, Pub 33, ŠD Luka po 3, Santa Lucija 2, Olmo, Šmarje po 1, Bruhoti, Interni e Dintorni 0 točk.

Na Goriškem se bodo rekreativne lige začele sredi novembra, te dni pa ljubitelje dvoranskega nogometa v drugi državni ligi razveseljuje Gorica Futsal, ki je po tretjem krogu prevzela vodstvo. Na Ptuju je slavila s 3:2. Vodstvo Ptujčanov sta izničila Jurij Kikelj in Anej Batistič, v končnici pa je za zmago zadel Klemen Sluga.

Sezona turnirjev na prostem se je na Primorskem zaključila v Stari Gori, kjer je med 13 moštvi zmagala ekipa Adidas, ki je v finalu s 3:2 ugnala Solo Lom. Tretje mesto je osvojilo Lokostrelstvo Kalpa. Največ golov je zabil Valter Furlan (Adidas), za najboljšega na turnirju pa je bil izbran Denis Levpušček (Lom).

SJ, IM


Najbolj brano