Katanec vpoklical Šporarja in Matavža

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je razkril seznam nogometašev, ki jih je povabil za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Litvi.

Tim Matavž
Tim Matavž 

BRDO PRI KRANJU > Na seznamu je kar nekaj novincev in povratnikov, med drugim se v napad vračata Tim Matavž in Andraž Šporar.

Seznam za Slovaško in Litvo:
vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Benevento), Jan Koprivec (Pafos);
branilci: Matija Boben (Rostov), Boštjan Cesar (Chievo), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Rostov), Aljaž Struna (Palermo), Nejc Skubic (Konyaspor), Mitja Viler (Maribor);
vezisti: Damjan Bohar (Maribor), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Nik Omladič (Greuther Fürth), Amedej Vetrih (Domžale), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rajko Rotman (Göztepe), Jan Repas (Domžale), Valter Birsa (Chievo), Benjamin Verbič (Koebenhavn);
napadalci: Josip Iličić (Atalanta), Andraž Šporar (Arminia Bielefeld), Tim Matavž (Vitesse).

V napadu tako tokrat ni Roberta Berića in Romana Bezjaka. “Poklicali smo tiste, ki vsaj malo igrajo. V mislih sem imel tudi Patrika Elerja, a tudi on enkrat igra, drugič ne, in še koga drugega ...” je Katanec - ob čestitkah Mariboru za preboj v ligo prvakov in dobrih željah za Domžale - uvodoma pojasnil izbor napadalcev.

Kar nekaj takih je na seznamu, ki doslej niso velikokrat igrali za izbrano vrsto ali so sploh prvič dobili vabilo selektorja. Med njimi so Mitja Viler, Matija Boben, Damjan Bohar, Amedej Vetrih in Jan Repas.

Viler da gol, ko hoče, in tudi, ko noče

“Spremljam igralce, gledam in če je nekdo v določeni formi, zakaj ne bi tega izkoristili za reprezentanco. Igralci, ki so na seznamu, imajo potencial, videli pa bomo, ali je to tudi potencial za naše tekme. Videli bomo na treningih, če lahko računam nanje. Viler, denimo, je v obdobju, ko mu gre. Da gol, ko hoče, pa tudi, ko noče, to pomeni, da mu trenutno gre,” je dejal selektor in dodal, da nedeljski derbi med Olimpijo in Mariborom ne bo več vplival na seznam.

“Ne, derbi ne more vplivati na vpoklic ... Iz Maribora sta dva igralca, kar pa zadeva Olimpijo, trenutno ne bi poklical nikogar,” je povedal Katanec.

Slovenija - reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju - je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) 51., Slovaška je 22., Litva pa 99.

Tekma s Slovaki bo 1. septembra v Trnavi, Litovci pa bodo v Stožicah gostovali 4. septembra. “Veste, da nas čakata dve tekmi in da je vsaka pomembna. Vemo, kaj moramo narediti. Mi bomo storili vse, da bodo fantje pripravljeni za ti dve tekmi,” je še dejal selektor.

STA


Najbolj brano