Klub z dušo in tradicijo

Da ima nogomet pomembno vlogo v družbi, je že nekaj časa znano. To še toliko bolj velja za manjša okolja, kot je Miren, kjer so se v soboto razveselili pomožnega igrišča. Svečano odprtje je predstavljalo osrednji dogodek krajevnega praznika.

Igrišče z umetno travo v Mirnu so v soboto preizkusile mlajše 
selekcije Adrie in Gorice.  Foto: Aleš Sorta
Igrišče z umetno travo v Mirnu so v soboto preizkusile mlajše selekcije Adrie in Gorice.  Foto: Aleš Sorta

MIREN > Znamenito igrišče Pri Štantu je končno dobilo družbo oziroma soseda. Težko pričakovano otvoritev pomožnega igrišča z umetno travo so v kraju obeležili, kot se spodobi. Ni manjkalo visokih gostov, med katerimi je bil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, a ozračje je bilo še vedno pristno oziroma domače. Takšno, kot ga znajo ustvariti majhni nogometni kraji z veliko tradicijo. Miren sodi mednje. Ne nazadnje je v kraju nogomet prisoten že 95 let.

Nogometnega praznika ni mogel pokvariti niti nenadejan poraz domačega tretjeligaša, ki je v boju za napredovanje klonil pred Tolminci. ”Drugoligaške ambicije članske ekipe ostajajo. Pomožno igrišče pa je za nas izjemnega pomena, saj nudi izhodišče za vsestranski razvoj kluba, ki ga doslej nismo imeli. V prihodnji sezoni želimo tako z mlajšimi selekcijami dopolniti klubsko piramido,” je povedal predsednik ND Adria Erik Kovic, ki je bil nedavno izvoljen za še eno štiriletno obdobje na čelu kluba. Prav najmlajše klubske selekcije Adrie so v soočenjih z vrstniki Gorice preizkusile najnovejšo pridobitev. Še pred slovesno otvoritvijo pa so se med seboj pomerili veterani obeh klubov. Nasploh je iz Nove Gorice prišla kar močna zasedba s podžupanom Markom Tribušonom in predsednikom ND Gorica Harijem Arčonom.

“Prav se nam je zdelo, da ob tej priložnosti povabimo goste iz Nove Gorice, kjer so namestili novo umetno travo. Ko je občina Miren-Kostanjevica pred dvema letoma kupila zemljišče, smo sprva razmišljali o naravni travi, potem pa se je ponudila priložnost za rabljeno umetno travo, ki bo posebej v deževnih okoliščinah našemu klubu prišla še kako prav. Seveda brez prostovoljnega dela simpatizerjev kluba ter prispevka donatorjev in pokroviteljev ne bi šlo. Ob tej priložnosti sem dobil potrditev, da je Adria klub z dušo,” je povedal Kovic, ki je s predsednikom NZS, enim od klubskih simbolov Adrie Milanom Kogojem in županom Mauricijem Humarjem, tudi uradno odprl pomožno igrišče. Potem se je dogajanje preselilo v bližnji šotor. Krajevni praznik pa je ohranil močan nogometni pridih. Tudi ob obujanju spominov in snidenju znanih obrazov iz nogometnih krogov različnih generacij.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano