Miha Mevlja in Mina Markovič

Prireditev z nagrajevanjem najboljših športnikov Krasa in Brkinov je sklenila “prvi” krog in se vrnila v Sežano. Za najboljša športnika sta bila izbrana Miha Mevlja in Mina Markovič.

Najboljši športniki Krasa in Brkinov na odru Kosovelovega 
doma. Foto: Tadej Štolfa
Najboljši športniki Krasa in Brkinov na odru Kosovelovega doma. Foto: Tadej Štolfa

SEŽANA > Skupen izbor najboljšega športnika občin Komen, Hrpelje-Kozina, Divača in Sežana je napolnil veliko dvorano Kosovelovega doma. Skupna komisija je med številnimi predlogi izbrala 22 tekmovalcev in ekip, ki so jim podelili priznanja in plakete.

Razglasili so tudi najperspektivnejšega mladega športnika. To je postal Domen Makuc, sin nekdanjega odličnega rokometaša Simona Makuca, ki se je pred kratkim preselil k Celju PL. Zanj igra v kadetskem in mladinskem tekmovanju, za sabo pa ima tudi že krstni nastop v članskem moštvu.

Komisija je za najboljši klub v štirih občinah, ki so nekoč tvorili enotno sežansko občino, izbrala Karate klub Samurai Sežana, ki je osvojil naslov absolutnih pokalnih prvakov v JKA karateju v državi. Za najboljšo športnico so razglasili novopečeno Sežanko Mino Markovič, ki je že dolgo v vrhu svetovnega športnega plezanja, lani je bila tretja na svetovnem prvenstvu. Komisija seveda ni mogla mimo odličnih iger nogometaša Mihe Mevlja, ki je postal najboljši športnik. V minulem letu je v dresu ruskega Rostova okusil igranje v nogometni ligi prvakov, prav tako se je izkazal tudi v članski reprezentanci, za katero je na prijateljski tekmi na Poljskem tudi dosegel zadetek.

Priznanje za športnike Krasa in Brkinov so prejeli še: košarkarica Sara Meden (ŽKK Triglav, drugo mesto v DP in pokalu), Miha Tavčar (prvak v vožnji dvovpreg), Jure Rijavec (selektor ženske balinarske reprezentance), Nika Frank (prva v pokalnem seštevku JKA karateja in nastop na MSP) in Marjetka Šibelja (državna podprvakinja v dolgem triatlonu).

Podelili so še priznanja za športne dosežke mladih, najboljše športne dosežke (strelec Jože Čeper, atleta Jan in Axel Luxa, karateist Tomaž Prinčič) ter jubilejne srebrne in zlate plakete. RM


Najbolj brano